Enlags matad morotkaka Recept

Denna snabba och enkla enskiktad frostat morotkaka är bakad i en 8 eller 9-tums fyrkantspanna, en fin storlek för de flesta små familjer.

Lägger till russin eller hackade datum till denna redan fuktiga tårta ger en jämn slutprodukt. Receptet kan enkelt fördubblas och bakas i en 13 x 9-tums pan. Det frostiga receptet kommer att vara gott för att tillägga en plåtkaka av denna storlek.

Om du väljer att laga en lagkaka, dubbelklara receptet på smeten och baka två (9 tum) runda kokkärl. Skär varje 9-tums lager i halv horisontellt för att göra en fyrskiktskaka. Fyll och frost med ett dubbel recept av gräddeost.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör kakan

  1. Värm ugnen till 325 F (15 C). Smörj och mjöl en 8- eller 9-tums fyrkanten och lägg åt sidan.
  2. Mäta mjöl och lägg till en stor mixskål tillsammans med socker, bakpulver, salt, kanel, olja, ägg och vanilj. Blanda i 1 minut med låg hastighet på elektrisk mixer.
  3. Rör morötter, nötter och valfria russin eller döda i smeten. Häll i den beredda pannan.
  4. Baka i 40 till 45 minuter tills en träplocka in i mitten kommer ut ren. Kyl helt på ett trådställ. Frostkyld tårta med gräddeost. Förvara kvarvarande i kylskåpet. Låt komma till rumstemperatur före servering.

Gör frosten

  1. I en medium skål, slå grädde ost med vatten och vanilj tills det är väl blandat. Gradvis tillsätt konditorernas socker, slå till jämn och sprida konsistens.
  2. Detta recept kommer att ge ca 1 1/2 koppar, tillräckligt för frost på toppen och sidorna av en 9-tums tårta eller toppen av en 13x9-tums tårta. Dubbel detta recept till frost en lagkaka.

Snabbmätning och temperaturomvandlingskarta

När du konverterar amerikanska mätningar till metriska mätningar är detta praktiska diagram ett snabbt sätt att se till att du använder rätt ingrediensandelar.

Den innehåller viktmått och volym och temperaturomvandling från Fahrenheit till Celsius till gasmärke.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 649
Totalt fett 35 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 110 mg
Natrium 320 mg
kolhydrater 82 g
Kostfiber 3 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)