Turkiet Boudin Balls

Dessa kryddade boudinbollar är gjorda med kvarvarande kalkon och ris. Liksom många Cajun-rätter ser receptet långt eftersom det finns många ingredienser. Det är verkligen en enstegs process att simma allt tillsammans i en kruka, sedan bilda blandningen i bollar och steka dem.

Jag fryser några av dessa för att ha som hors d'oeuvres för julhelgen ... cool efter stekning och lägg i en frysbehållare eller påse.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera kalkon, vatten, lök, selleri, paprika, vitlök, 2 teskedar saltet, 1 tsk svartpeppar och cayenne i en medelstora kastrull. Koka upp, minska värmen och koka försiktigt, upptäckt, i 45 minuter.
  2. Töm, förvarar vätskan. Placera köttet och kokta grönsaker, persilja och gröna lök i en matberedare och puls ca 20 gånger tills det är väl blandat men inte rentat. Överför till en stor skål.
  1. Tillsätt ris i blandningen och rör om försiktigt för att kombinera, tillsätt den reserverade buljongen 1 matsked i taget tills blandningen kan formas till bollar och håller sin form (jag behöver vanligtvis 2-3 matskedarbuljong). Smak, och lägg till mer kryddor om det behövs. Använd ca 2 msk kalkonblandning för var och en, form till bollar. Dessa kan också formas till mini bollar storleken på stora marmor att ha som hors d'oeuvres. Använd ca 2 tsk kalkonblandning för varje minikula. Steketiden kommer att vara 1-2 minuter för dessa mindre bollar.
  2. Placera mjöl, ägg och brödsmulor blandade med resterande salt och peppar i tre separata rätter. Rulla bollarna i mjölet, sedan det slagna ägget, och sedan i brödsmulorna.
  3. Värm oljan till 375ºF i en stor kastrull. När oljan är varm lägg bollarna, 5 eller 6 åt gången, justera värmen upp eller ner vid behov för att hålla en temperatur på ca 375ºF. Överför bollarna till pappershanddukar när du tar bort dem från oljan; de tar 2-3 minuter att steka.
  4. Gör 4 dussin (serverar 6 som en entree) eller 12 dussin bollar för hors d'oeuvres.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 603
Totalt fett 10 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 150 mg
Natrium 2,279 mg
kolhydrater 93 g
Kostfiber 5 g
Protein 33 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)