Brie, Fig Jam och Poundcake Grillad Ost Med Rosemary Butter

Vi måste erkänna att när vi drömde upp en poundcake grillad ost med fikon sylt och rosmarin smör, tyckte vi att det var rent geni. Den smöriga, söta brödet sprider sig så vackert och när det är parat med söt och jordnär fikon sylt och krämig brie, så blir kombinationsrullen ännu mer utsökt. Vi har serverat denna smörgås till frukost med en sida av bacon, till efterrätt med pulveriserat socker ovanpå, och ganska mycket när som helst vi har haft pundskaka runt.

För att läsa mer om detta recept, eller för att se steg-för-steg fotografier, klicka här för att besöka Grilled Cheese Social.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja med att lägga hälften av brie på en skiva pundskaka.
  2. Smör sedan på vissa fikon sylt på toppen av ostskivorna.
  3. Tillsätt resten av osten och sätt den andra skivan av pundskaka på toppen. Ställ smörgås åt sidan.
  4. Smör lite av smöret i en liten panna och vrid värmen till medium. När smöret har börjat smälta och bubbla, tillsätt den hackade rosmarin och rör om tills doftande.
  5. Låt det laga mat i några minuter så att rosmarin smälter in i smöret.
  1. Lägg nu din smörgås och låt den laga mat i rosmarinsmöret tills brödet har börjat bli krispigt och osten börjar smälta.
  2. Lägg till lite mer smör och rosmarin på en annan del av pannan och upprepa processen - så att båda sidorna kan laga mat i rosmarinsmör.
  3. När båda sidorna är jämnt gyllene, ta bort smörgåsen från värmen och låt sitta i några minuter före servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1325
Totalt fett 138 g
Mättat fett 81 g
Omättat fett 38 g
Kolesterol 379 mg
Natrium 583 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 5 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)