Oljepastade Tonfisk

Ibland är det råa och kokta elementet av sårad tonfisk perfekt. andra gånger jag längtar efter den fullt kokta, köttiga konsistensen som tonfisk kan erbjuda och en effekt som den högsta kvalitet konserverad tonfisk, men fortfarande fräsch och varm. För dessa rätter är oljepokad tonfisk i ordning. Och var det här helt perfekt? Om du har ett öga på att göra Salad Niçoise .

Oljepostning eller smörjning är ett elegant sätt att långsamt laga köttskär av fisk och skaldjur (tänk smörpipad hummer, vet du?). Det kräver en rättvis utläggning av olja; begränsa det totala beloppet genom att välja en panna där tonfiskfiléerna passar tätt men utan att röra varandra eller kanterna på pannan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smäll tonfisken genom att sprinkla den med salt; sätt tonfisken åt sidan medan du förbereder oljan (detta har den extra fördelen att du kyler av tonfisken innan du lagar den.
  2. Välj en medium stekpanna eller stor kastrull tillräckligt stor för att hålla fisken i ett enda lager. Tillsätt noggrann olja för att komma omkring 1/2 tum upp i pannan.
  3. Tillsätt vitlök, pepparkorn, lökblad, apelsin eller citronskal och chili (om du använder).
  1. Värm oljan över medium-låg värme tills bubblor bildas på sidorna av pannan. Lägg tonfisken; använd en spatel eller kötttang för att försiktigt sänka varje filé i oljan, var försiktig så att du inte släpper in eller spricker den heta oljan.
  2. Oljan bör täcka tonfisken (om den inte följer anvisningarna inom parentes). Justera värmen för att behålla de få bubblorna på sidorna av pannan. Smaka försiktigt tills tonfiskens kokta genom 8 till 10 minuter för en 1 tum tjock bit tonfisk (om oljan inte helt täcker dina filéer, kanske du vill vippa fisken över halvvägs. fisken lagar, ställer en kylhylla över ett rimmat bakplåt eller lager av pappershanddukar, eller helt enkelt sätt en platta av några lager pappershanddukar.
  3. Använd en spatel eller slitsad sked för att lyfta tonfisken ur oljan och på den färdiga kylplattan eller handdukarna för att tömma. Servera filéerna hela för diners att skära upp sig själva; skiva dem att tjäna; eller fling filéerna till något som liknar konserverad tonfisk.

* Jag letar efter linjefångad Pacific albacore tonfisk eftersom det är ett välskött, hållbart fiske, och linjebåten albacore som fångas på detta sätt tenderar att ha mycket låga kvicksilverhaltigheter uppbyggda i sina system. Det är också en ganska överkomlig typ av tonfisk.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1622
Totalt fett 166 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 119 g
Kolesterol 43 mg
Natrium 415 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 1 g
Protein 27 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)