Den bästa Pecan Pie Fudge

Om du älskar smaken av pecanpai, kommer du att älska denna fudge! Rostad pekannötter ger en djup nötaktig smak till detta läckra bruna sockerfudge. För en rikare smak kan du ersätta melass för en del eller hela den mörka majssirapen. Smaken av denna fudge beror i stor utsträckning på pekannötterna, så det är viktigt att de är välskötta så att de ger maximal smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350F och förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie. Placera pekannötterna på bakplåten och sköt dem i ugnen i ca 10 minuter, rör om halvvägs. Skål pecannorna tills de är mörkbruna och doftande. Håll ögonen på pekannötterna mot baksidan så att de inte brinner. Ta av arket från ugnen och låt pekannorna svalna. En gång coolt, grovhacka pekannötterna och lägg åt sidan.
  1. Förbered en 9x9-pan genom att fodra den med aluminiumfolie och spraya folien med nonstick matlagningsspray.
  2. Blanda i brunt och granulerat socker, grädde och majssirap över medelvärme i en stor, kraftig kastrullspanna. Rör tills sukret löser upp, sätt in en godtermometer och koka, rör om och om.
  3. Låt blandningen koka, omrör ofta, tills den når 238F på godistermometern. En gång vid 238F, ta bort pannan från värmen och rör om smör, lönn och vanilj extrakt och hackad pekannötter.
  4. Börja röra fudgen kraftigt med en träsked. Detta kallas "slå" fudgen och det hjälper sockret att kristallisera ordentligt och producera fudges signaturstruktur. Rör ständigt tills fudgen förlorar sin glans och håller sin form. Det är gjort när det kommer samman och bildar en boll på botten av kastrullen. Beatingprocessen ska ta ca 10-15 minuter.
  5. När fudgen håller sin form, häll den i den beredda pannan och släta den i ett jämnt lager. Kyl fudgen för att ställa in den, i minst 1 timme.
  6. När du har ställt in tar du bort fudgen från pannan med folien som handtag. Skär fudgen i små 1-tums bitar för att servera. Förvara Pecan Pie Fudge i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till en vecka.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 478
Totalt fett 33 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 32 mg
Natrium 15 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 3 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)