Enkel No-Cook Choklad Glass Recept

Vad kan vara bättre än hemlagad chokladglass? Vad sägs om hemlagad chokladglass som bara har fem grundläggande ingredienser och kan sättas ihop om några minuter? Ett lätt chokladglassrecept bör vara en häftklammer för alla som är intresserade av att göra hemlagade frysta efterrätter.

Detta recept är bra serverat, men det finns massor av blandningar som du kan lägga till för att öka smaken. Vik i ett band av choklad sirap efter att isen är frusen, lägg till en handfull chokladflis, eller till och med lägga till några grovhackade chokladmackaskakor. Dubbel upp chokladgudinnan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Vispa ihop mjölk, kakaopulver och socker för att kombinera. Sockret och kakan bör vara nära helt upplöst.
  2. Rör i tung kräm och vanilj extrakt.
  3. Kyl chokladglassbasen i minst 30 minuter innan du lägger den i din glassfrys, så det är helt kallt. Detta kommer att hjälpa till att frysa snabbare, förbättra texturen och låta kakaopulveret bli helt hydratiserat av mjölken och grädden.
  1. Ge glassbasen en noggrannare rörelse och frys i enlighet med anvisningarna för din glassfrysare.
  2. Förvara din glass i en lufttät plastbehållare på frysen. Detta kommer att bidra till att bevara smaken och konsistensen av den färdiga glassen.

Tips för No-Cook Hemlagad Chokladglass

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 317
Totalt fett 19 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 57 mg
Natrium 85 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)