Jordgubbsmuffin

Dessa hemlagade jordgubbecockcakes är gjorda med färska jordgubbar och ingen kakablandning eller jello. Dessa muffins är fuktiga och ömma och sprungar med färsk jordgubbsmak. Men det som verkligen gör att dessa muffiner sticker ut är glasyren. Det är en grundläggande vit frostning prickad med färska jordgubbar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F. Linja en muffinform med pappersfetter eller fett.
  2. Placera jordgubbar i en mixer eller matberedare och puré tills det är smidigt. Du behöver tillräckligt med jordgubbar för att ge 1/2 kopp jordgubbpuré. Blanda jordgubenspuré med mjölk och vanilj. Avsätta.
  3. I en medium skål, vispa ihop mjöl, bakpulver och salt. Avsätta.
  4. I en stor skål, grädde smör 1 minut. Tillsätt socker, slå bra. Slå i ägg.
  1. Alternativt tillsätt hälften av jordgubbsblandningen, sedan halva mjölblandningen, blanda tills den blandas. Använd en glassscoop för att fylla muffinburkar.
  2. Baka 20 till 22 minuter. Kyla jordgubbe muffinsburkar i 10 minuter, överför sedan till trådställ för att slutföra kylning.
  3. Gör jordgubbar muffin frostning: Slå smör och socker med en elektrisk mixer tills den är mjuk och fluffig. Tillsätt vanilj och 1 tsk. av mjölk. Om frosten är för tjock, slå i en annan tesked eller två mjölk tills isningen når önskad konsistens. Rör i hackade jordgubbar.
  4. Frost helt kylda jordgubbar muffins med färsk jordgubbsis.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 288
Totalt fett 14 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 81 mg
Natrium 129 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)