Nattkylskåp Potatisrullar

Dessa stora smaksrullar är gjorda med potatismos för fantastisk konsistens. Den övernattande kylningen förbättrar smaken, och det kan vara bekvämt för semesterbakning. Forma just degen och kasta rullarna i ugnen strax före middagen.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Blanda socker, smör, salt, potatis, mjölk och ägg i en stor mixskål och slå på låg hastighet tills den blandas.
 2. Kombinera jäst med mjöl, natron och bakpulver. Tillsätt till den första blandningen och blanda tills degen håller ihop.
 3. Knä i 8 till 10 minuter, tillsätt mer mjöl efter behov för att hålla degen från att hålla fast i skålen eller knådningsytan.
 4. Smör en stor skål generöst med smör. Samla degen i en boll och lägg i skålen. Vänd så att alla sidor är belagda med smör.
 1. Täck skålen med plastfolie och låt vila i 30 minuter vid rumstemperatur. Kyl över natten.
 2. På morgonen ta degen ur kylskåpet och låt det vila i 1 till 2 timmar för att ta avkylningen.
 3. För panrullar *, smör två 13x9x2-tums bakpannor eller fodra med pergamentpapper. Eller använd ditt val av muffinspannor eller bakplåtar för andra former.
 4. Separera degen i 48 delar för pannrullar. Form i släta, spända bollar och lägg i de färdiga bakpannorna. (24 rullar i varje panna). Täcka pannan med en lätt kökshandduk och placera den på en varm, utkastfri plats i ca 45 minuter till en timme, eller tills rullarna nästan har fördubblats i bulk.
 5. Värm ugnen till 375 ° F.
 6. Ta bort handdukarna. Om du använder en äggtvätt, blanda det stora ägget med 1 matsked vatten. Lätt borsta över rullarna och strö med vallmofrön eller sesamfrön, om så önskas.
 7. Baka rullarna i 15 till 20 minuter, eller tills de är guldbruna.

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 45
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 25 mg
Natrium 179 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)