Polsk Silesian Potatis Dumplings Recept

Detta recept på potatis dumplings, känt som kluski śląskie (KLOO-skee SHLOWN-skee), är från Silesia, en region i Polen med delar i Tjeckien och Tyskland.

Gjord med kokta potatisar, är Silesian dumplings till skillnad från alla andra av sin typ. De är gummy i konsistens och du skulle svär att de kunde studsa, men det är så som de ska vara. Kluski śląskie serveras typiskt som en rätter med droppings av en stekad gås eller fläskbröd, eller som huvudrätt med karamelliserade lökar eller baconbitar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Mash, ris eller slipa grundligt dränerade potatis. Överför till en stor skål och blanda med ägg och salt. Lägg till så mycket av 1/1 koppar mjöl (eller mer) som behövs för att göra en rullningsbar deg.
  2. Sätt en stor kruka med saltat vatten på koka. Knippa av bitar av deg och rulla mellan palmerna till storleken på en golfboll eller till en 2-tums avlång. När du har 12 dumplings bildade, släpp dem i kokande vatten. När dumplings stiger till ytan, koka ytterligare 5 minuter. Test för att se om dumpling är klar. Avlägsna med slitssked till en kolv. Upprepa med resterande dumplingsdegen.
  1. Servera med droppings av rostat kött eller fjäderfä, eller servera med caramelized lök eller stekt bacon bitar och drippings.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 262
Totalt fett 10 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 377 mg
Natrium 158 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 3 g
Protein 16 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)