Är din inbyggnadskombination kompatibel?

Ge den favoritpotten magnettestet

Induktionskokning är väldigt annorlunda än konventionell gas eller elektrisk matlagning. På grund av hur induktionen fungerar, fungerar endast vissa typer av pannor på en induktionshäll eller brännare. Hur vet du om din köksredskap är kompatibel?

Det finns några knep som du kan använda för att se till att du köper rätt köksredskap och om dina nuvarande krukor och kokkärl kommer att fungera. Det finns även ett sätt att göra icke-kompatibla pannor arbete på din induktionskamin.

Men först, låt oss titta på vad som gör induktionskokan annorlunda än andra ugnar.

Hur fungerar Induktion Köksartiklar?

Induktionskokning fungerar genom att skapa ett magnetfält mellan potten och de magnetiska spolarna under kokytan. Den energi som skapas i det elektromagnetiska fältet värmer upp innehållet i potten.

Många hemkockar föredrar induktionskokning eftersom:

För att köksredskap ska kunna utföras på induktionshällar (eller en bärbar induktionsbrännare, såsom den från Fagor ), måste den innehålla ferromagnetiska material. Med andra ord innehåller den järn eller har ett lager med magnetiska egenskaper.

Typer av köksartiklar som fungerar (och inte) med induktion

Gjutjärn, emalj gjutjärn och många typer av rostfritt stål köksredskap är alla induktionskompatibla.

Det finns dock undantag. Till exempel är All-Clads MC2- linje, som är tillverkad av aluminium och rostfritt stål, inte induktionskompatibel.

Rostfritt stål utgör störst förvirring eftersom det kan tillverkas med ett stort antal metaller. För det första kommer det att bero på hur mycket nickel används för att göra det eftersom nickel kommer att blockera magnetfältet.

Aluminium, all-koppar eller glaskokare fungerar inte om de inte har ett lager på botten med magnetiska egenskaper. Många tillverkare börjar lägga ett lager i botten av dessa kokkärl, men äldre, icke-magnetiska kokkärl fungerar helt enkelt inte.

Varför är det så? Aluminium och koppar kräver mycket högre frekvenser för att generera den värme som behövs för att laga mat. Det här är helt enkelt inte inbyggt i nuvarande induktionshällar och med anpassningarna i köksredskap som äger rum, är det inte troligt att det händer. I huvudsak skulle det förstöra effektiviteten hos induktionskokning.

Hur man berätta om din pan är induktionskompatibel

För att se om en kruka eller panna är kompatibel med din induktionspanna, håll en magnet i botten.

Tips: Din dagliga kylmagnet kommer att göra bra. Innan du går ut för att köpa köksredskap, dra en av kylskåpet bara om du behöver det.

Dessutom har många tillverkare börjat sätta en "induktionskompatibel" -symbol längst ned i köksredskapet, eller de noterar kompatibilitet på förpackningen.

Symbolen ser ofta ut som en horisontell zigzag eller en spole.

Anpassning till induktionskokare

Induktionskokning blir mycket populär och det ökar urvalet av kompatibla köksredskap. Ta en titt på sju induktionskompatibla köksredskap för några av de bästa alternativen.

Om du har en induktionshäll, men en favorit köksartiklar inte fungerar på den, kan du fortfarande använda den. Produkter som Mauviel Induction Disc kan placeras på spishällen under pannan; uppvärmningsreaktionen värmer sedan innehållet i pannan.

Nästa gång du handlar för köksredskap till din induktionshäll, var noga med att leta efter den induktionskompatibla symbolen på kokkärl eller ta en magnet med dig. Detta kommer att se till att köksredskapen du väljer kommer att fungera på din induktionshäll.