Nätt Bangkok-stil "Drunken Noodles" Recept

Trötta och hungriga revelers i Bangkok som söker en mellansam måltid ges denna kryddiga nudlarrätt (de heta chilierna är avsedda att väcka dig). Men även mildare versioner är läckra, så om din krydda-o-meter tenderar att ligga nära milda, oroa dig inte - det här nudlar receptet är gott med eller utan chili. Och det kan göras vegetarian eller med räkor eller kyckling, enligt din smak. Som en bonus innebär tillsatsen av massor av grönsaker att dessa nudlar är friska och läckra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera nudlar i en kruka med kokande vatten över medelhög värme och rör om att separera. När du är kokad "al dente" (tyg - inte för mjuk), dränera och skölj med kallt vatten för att förhindra att du sticker. Avsätta.
  2. Placera alla såsingredienser i en kopp och rör om. Gör ett smakprov (Obs! Denna stekad sås kommer att vara mycket stark vid denna tidpunkt, men kommer att spädas senare när den läggs till nudlarna). Om det är för surt, lägg lite mer socker. Om inte salt nog, lägg till mer fisksås.
  1. I en wok eller stor stekpanna över medium till hög värme, lägg till några msk. olja plus kalkblad, skalot, vitlök, galangal (eller ingefära), röd chili och tofu. Om du använder kyckling eller räkor, lägg till dem vid denna tidpunkt också. Rörsteg 1 minut, eller tills doftande. Stekpanna: När wok / pan blir för torr, tillsätt lite vatten, vitt vin eller sherry (eller matlagningsvin) eller buljong 1 msk. i taget (i stället för mer olja).
  2. Tillsätt broccoli och rör om ytterligare 30 sekunder till 1 minut, eller tills broccoli har blivit ljusgrön. Tillsätt sedan rostfryst sås plus nudlar och tomater. Rörsteg i 1-2 minuter, vrid nudlarna när du stekar för att ta med sås.
  3. Ta bort från värme och tillsätt bönspirorna och korianderbladen. Toss i wok att kombinera. Gör ett smakprov för salt, tillsätt mer fisksås (i stället för salt) om det behövs. Om det är för salt för din smak, lägg till en annan klämma av limejuice. Strö med färsk basilika och servera med thailändsk chili sås eller malet chili. Njut av!