Bacon och Fig Ostboll

Bacon och Fig Cheeseball är den enklaste förrätten någonsin! Och det har bacon i det, så det är självklart fantastiskt! Denna cheeseball har bara några ingredienser! Creamost, scallions, cheddarost, sylt och bacon är allt som krävs! Jag gillar att använda fikon sylt, men aprikos, marmelad eller hallon skulle fungera bra också. Du kan hitta fikon sylt i affären deli / fancy ost i affären. Det är viktigt att ha det söta elementet för att balansera fläckostens smaksättning och smaken av bacon! Du kan också göra det kryddigt genom att lägga till tärningar jalapenos! Var bara försiktig och ta bort några av paprikornas revben och frön så det är inte dödligt kryddigt, om du inte gillar det så självklart!

Detta cheeseball är ett vackert tillskott till en baby eller bröllopsbrunch eller till en semesterbrunch eller fest! Du kan göra det så snabbt och med många ingredienser du förmodligen redan har i ditt hus! Jag köper alltid de sex förpackningarna av cream cheese-behållare i grossistaffären och jag använder alltid den snabbt på semester!

Det kommer att lagras bra i kylskåpet för en dag eller också. Baconet smakar bäst när det läggs till färskt, eftersom det blir crispier! Frys inte detta cheeseball. Creamost fryser inte bra och kommer att bli allt separerad och kornig. Jag har provat det, det fungerar inte bra!

Detta cheeseball blir alltid rivet på fester. Din familj, vänner och gäster är säker på att älska det!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Se till att gräddeosten är snyggt mjukad. Jag lämnar ut den på disken i minst 30 minuter.
  2. Hacka finlökarna noggrant och lägg till dem och cheddarosten och fikon sylt till gräddeosten i en finskål. Använd en spatel för att röra och kombinera blandningen helt. Se till att fikon sylt får jämnt fördelat över gräddeosten. Om du lägger till jalapenos, lägg till dem nu!
  1. Forma osten i en stor boll med lite fuktiga händer. Låt det vila i skålen eller platsen som är täckt i kylskåpet.
  2. Förvärm ugnen till 400 grader. Koka bacon på ett kylskåp över ett kakan, tills det är skarpt. Eller använd förkokt bacon.
  3. Häll baconet fint. Låt det svalna något. Rul ostkulan i den hackade bacon. Placera på en serveringsfack och omger med smörkakor eller någon cracker efter eget val!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 98
Totalt fett 8 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 22 mg
Natrium 134 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 0 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)