Fisk Masala med kryddade linser, Lime Creme Fraiche.

En härlig maträtt som gör en god måltid när som helst på dagen (väl kanske inte till frukost). Fisk kan stå väldigt bra för milda kryddor. Om du använder någon starkare spicing, kommer detta att dominera fisken istället för att stödja den som i detta recept.

Använd en god köttig runda fisk som bröd, torsk eller lax. Välj din fisk noggrant och se till att den är extremt frisk, det bästa sättet att se till att det här är att göra vänner med din fiskare. Om du inte har en fishmonger lokalt, kolla in mina tips och tips om att välja och köpa fisk.

Denna fisk Masala med kryddad lentils recept kommer med tillstånd av kockar Carlton School of Foo d i Yorkshire.

Vad du behöver

Hur man gör det

Skölj linserna i kallt vatten. Damm brödet med Garam Masala.

Hacka lök, morötter och selleri i en liten tärning. Krossa vitlöket. Värm lite olivolja i en tung pan och svett vitlök och lök.

Lägg till senapsfröskyddspanna och skaka, lägg sedan till morot, selleri och resterande kryddor.

Koka tills grönsakerna är genomskinliga, lägg sedan till de tömda linserna och rör om.

Lägg ¾ av lager eller tillräckligt för att täcka lämnar på låg värme bara simmering i 20/30 minuter tills mjuk till bit, ibland lägger lager om det behövs.

Skala gurka i långa, smala remsor med en potatisskalare.

Värm en non stick pannan tills det är väldigt varmt och lägg till ett streck av vegetabilisk olja.

Placera försiktigt sidoskinnet och sera i ca 2 minuter. Vrid fisken försiktigt på kötsidan och koka i ytterligare en minut. Tillsätt en liten knopp smör och ta pannan från värmen

Kryssa kalkarna på en fin rivare, tillsätt zest plus limensjuice till crème fraiche. Rör en smör med smör i linserna och tillsätt tillsatsen till den hackade koriandern. Kolla efter kryddor.

Lägg en god sked linser på tallriken, översta med fisken och gurka i mitten av tallriken och antingen drizzle med crème fraiche eller servera på sidan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1276
Totalt fett 46 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 145 mg
Natrium 2 203 mg
kolhydrater 134 g
Kostfiber 21 g
Protein 92 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)