Klassiskt franskt Merguez Recept

Skapa en resa till Paris i ditt eget kök med detta merguezrecept. Den kryddiga lammkorv från Marocko har blivit klassisk gatemat i Frankrike. Marockansk mat är enormt populär i hela Frankrike och dess inflytande är nu vävt genom, särskilt med allestädes närvarande Street Food så väl älskad, överallt.

Kummin, fänkål och heta paprika kombinerar för att göra det unikt smakfulla korvet perfekt för tucking i smörgåsar, eftersom det vanligtvis serveras från matbilar på marknaden, festivaler och fetes.

Läckra men ändå ovanligt avslappnade, dessa smörgåsar serveras med frites självklart, ingen korv är komplett utan dem.

Klä upp presentationen av Merguez genom att grilla korven och servera den med ris och sauterade grönsaker för en lätt, kulturellt rik måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

Hur man gör merguez:

Rostat brödkummen, fänkål, korianderfrön i en torr stekpanna över medelhög värme, ständigt rör om i ca 2 minuter tills de blir doftande. Var försiktig så att du inte övercookar, och värst fortfarande, bränna kryddorna. Om du lämnar dem för länge kommer det att hända, och du måste kasta bort dem och börja om igen.

När du har rostat, låt fröna svalna och bearbeta dem i en kryddkvarn.

Tillsätt de rostade, markade fröna till paprika, cayennepeppar och kanel. Placera det lammiga lammet i en stor skål, torka den med olivoljan och stänk kryddblandningen, hackade örter, krossad vitlök och salt över köttet. Blanda kryddorna i köttet.

Det krydda köttet kan då antingen formas till patties, storleken och formen av ditt val, men undviker att göra dem för stora, eftersom de kommer vara svåra att greppa till en smörgås. Eller fyll de köpte korvhöljen med lammkorvblandningen. För detta behöver du en korvfyllnadsfäste som ofta säljs för stativblandare eller en fyllnadsmaskin.

När du är klar, slappna av innan du använder. Korvarna kan göras i förväg och hållas i kylskåpet i några dagar.

Koka patties eller korv enligt ditt recept, eller bara steka tills kokt genomgående. Servera fylld i en bröd bulle, pitta eller skiva och servera i Mellanöstern Flatbreads och färsk sallad.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 422
Totalt fett 31 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 106 mg
Natrium 869 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 29 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)