Marockansk Mallow Salad med konserverad citron och oliver - Khoubiza eller Bakoula

Vanlig mallow ( khoubiza eller bakoula ) växer vild i Marocko, och det är inte ovanligt att se att folk samlar bladen från fält, tomma partier eller var som helst annat de kan hitta dem. De säljs också i stora gäng i soukor. Bladen hackas, ångas och sajsas sedan med olivolja, kryddor, oliver och konserverade citroner. Den resulterande kokta salladen äts som ett dopp med marockanskt bröd .

För en eldig touch, sätt till en rostad och malet chili peppar eller en liten sked av harissa.

Förberedelsen är densamma som för marockansk spinasacksallad med konserverade citroner och oliver. I stället för mallow eller spenat kanske du vill prova samma metod med andra gröna. cookbook författare Paula Wolfert rekommenderar en blandning av schweiziska chard, purslane, arugula och betor greener.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta mallow mycket bra flera gånger i en stor skål med vatten. Töm noggrant. Låt hacka lövna, placera dem i en ångare och ånga över simmerande vatten i 15 till 20 minuter, tills bladen mörknar och är ömma.
  2. Kram ut eventuell överskottsvätska från den ångade mallowen och överför mallowen till en stekpanna. Tillsätt resterande ingredienser (förutom oliverna), rör om att blanda och sautar över medelvärme i 5 till 10 minuter tills persiljan blöts och smakerna har blivit blandade. Justera krydda om så önskas.
  1. Servera varma eller vid rumstemperatur, garnera salladen med oliverna och konserverade citronskenor.