Bränt sockerkaka och frostning

Den brända sockersirapen smakar denna gamla favoritkaka. Det är en 2-lags kaka fylld och frostat med bränt socker frostning.

Vad du behöver

Hur man gör det

Bränd sockersirap

Smält 3/4 kopp socker i en stekpanna över låg värme, rör om ibland tills det blir en rik bärnsten färg. Stäng av värmen och lägg försiktigt kokande vatten. Blandningen spräcker först. Återgå sirapen till låg värme och simma, rör om ofta tills sockret och vattnet blandas ordentligt och smidigt, ca 4 till 5 minuter. Lägg åt sidan för att svalna till rumstemperatur.

Bränd sockerkaka:

Justera hyllan till lägre tredjedel av ugnen; förvärmas i ugnen till 350 °. Smörj och mjöl två 9-tums lager kakor. Linje kokkärl med smord pergament eller vaxade pappersrundor.

Sifta ihop mjöl, bakpulver och 1/2 tsk salt. avsätta.

Creme smör tills mjuk och krämig. Tillsätt det granulerade sockret och fortsätt att svälla tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt ägg, en i taget, slå efter varje tillsättning tills den är väl blandad. Till 1/2 koppen bränd sockersirap tillsätt tillräckligt med vatten för att göra 1 kopp; rör om 1 tesked vanilj.

Tillsätt de torra ingredienserna till den krämda blandningen alternerande med den brända sockersiraps-vattenblandningen, som börjar och slutar med mjölblandningen. Slå tills den är väl blandad och slät. Dela smeten mellan de 2 kakorna.

Baka kakorna i ca 25 minuter, eller tills ytan fjädrar lite när du lätt rörde i mitten med ett finger. Kakorna kommer att komma en aning något från krukans sidor. Kyl 10 minuter i pannan på trådställen och vänd sedan kakorna på ställen. Skölj försiktigt av pappersfodrarna; Vänd baksidan uppåt och svalna helt innan du frostar.

Fyll och frost med Burnt Sugar Frosting (instruktioner nedan) och dekorera med hela pecanhalvor.

Bränd socker frostning

Creme 1/4 kopp osaltat smör tills det är lätt och fluffigt.

Sifta konditorernas socker med 1/4 tesked salt.

Gradvis slå konditorernas sockerblandning i smöret med den återstående 1/4 koppen bränd sockersirap och 1 tesked vanilj. Fortsätt slå till gräddig och spridbar.

Om blandningen är stel, tillsätt vatten, ca 1 tesked åt gången.

Du kanske också gillar

White Mountain Cake

Sour Cream Pound Cake

Trelags kärnmjölk vit tårta

Kärnmjölk Spice Cake med Brown Sugar Frosting

3-lags Kentucky Jam Cake

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 511
Totalt fett 16 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 41 mg
Natrium 229 mg
kolhydrater 91 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)