Savory Cheeseburger Pie Recept

Om du letar efter en måltididé för en särskilt upptagen dag, kolla inte längre. Denna cheeseburger-tårta är en familjtestad och godkänd maträtt som är säker på att glädja sig även om den pickiest familjen.

En frusen pajskaka eller ett kylt bakverk gör denna paj super snabb och enkel. Eller gör en hemlagad skorpa om du har tid. Denna matberedare bakverk tar inte mer än ca 5 till 10 minuter att fixa. Maltbiffen och flera typiska cheeseburger påfyllningar gör det smaken som en cheeseburger. Nötkött fyllning innehåller dill pickle skivor, ketchup och senap. Strimlad cheddar eller cheddar jackost är toppet för denna härliga paj.

För en lättare version, gör paj med markerade kalkonlår. Receptet kräver cheddar jack ost, men gärna använda amerikansk ost, cheddar eller en blandning cheddar och mozzarella.

Servera cheeseburger-tårta med pommes frites eller rostad potatis, majs och en kastad sallad eller coleslaw för en trevlig familjelunch eller middag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 375 F.
  2. Värm vegetabilisk olja i en stor stekpanna över medelvärme. Smörj biffen i stekpannan och tillsätt den hackade löken. Koka tills löket är genomskinligt och nötköttet är inte längre rosa, ständigt rörande. Töm av överskott av fett.
  3. Till nötkött- och lökblandningen tillsättes den malet vitlöken tillsammans med biff- eller burgerfärden, salt, peppar och brödsmulor. Avlägsna från värme och lägg åt sidan för att kyla något.
  1. I en medium skål, vispa ägg med senap, ketchup och Worcestershire sås. Rör omhackad dillpipa, om den används.
  2. Rör äggblandningen i den kylda nötköttblandningen. Tillsätt ca 1/2 kopp ost och rör om att blanda.
  3. Packa kött- och ostblandningen i pajskalet och baka i 30 minuter.
  4. Topp med skivade tomater och bacon, om du använder, och lägg sedan över med resterande strimlad ost.
  5. Baka cheeseburger-tårtan i 5 till 10 minuter längre, eller tills ostpåfyllningen har smält och skorpan har brunat.

* Om du använder krydda brödsmulor, minska saltet till 1/4 tesked.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 386
Totalt fett 21 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 166 mg
Natrium 1,448 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 2 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)