Hemlagad godiskorn

Detta hemlagade godismajs recept ger läckra godis majs look-alikes som lever upp någon Halloween fest. Smaken och konsistensen hos dessa godis skiljer sig från standard godis majs - de är mycket mjukare än vaxartad godis majs och har en söt vanilj-marshmallow smak. Detta är inte ett svårt recept, men det är tidskrävande, eftersom godiskornen måste skäras ut individuellt. För att påskynda processen kan du använda köpt fondant eller vit marsipan istället för att följa detta recept. Var noga med att kolla in bildtutorialen med stegvisa instruktioner som visar hur man gör hemlagad godis majs .

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Damm din räknare eller en stor skärbräda med pulveriserat socker. Placera marshmallows och vattnet i en stor mikrovågssäker skål. Mikrovågsugn på hög i 1 minut tills marshmallows är puffiga och expanderade.

2. Rör på marshmallowsna med en gummispatel tills de smälts och slätas. Om några marshmallow bitar kvar, återgå till mikrovågsugnen i 30-45 sekunder tills marshmallow blandningen är helt slät och fri från klumpar.

3. Tillsätt pulveriserat socker och börja röra med spateln. Rör tills sockret börjar ta med sig och det blir omöjligt att röra sig längre.

4. Skrapa marshmallow-sockerblandningen ut på den beredda arbetsytan. Det kommer att vara kladdigt och klumpigt, med mycket socker som inte har införlivats än - det här är normalt. Damma dina händer med socker, och börja knäda fondantblandningen som bröddeg, arbeta sockret i marshmallow med händerna.

5. Fortsätt att kneda fondanten tills den släpper ut och förlorar klibbigheten. Lägg till mer socker om det behövs, men sluta lägga till socker när det är smidigt - för mycket socker gör det svårt att arbeta med. När fondanten är en slät boll, dela den jämnt i tre bollar. Sätt en boll åt sidan, det här blir den vita delen av din godis majs.

6. Ta en av de återstående fondantbollarna och platta den i en rund skiva. Du kanske vill ha handskar för att undvika att få färgfärg på händerna under det här steget. Lägg till 4-5 droppar gul matfärgning till mitten av skivan och vik skivan över på sig själv så att färgen är innesluten i mitten av fondantbollen.

7. Börja att knäda kanten av fondant precis som du gjorde tidigare. När du jobbar, börjar du se färgstreck som kommer från mitten. Fortsätt att knäda tills strimmorna är borta och fondanten är en enhetlig gul färg. Upprepa processen med den tredje lilla bollen, tillsätt orangefärgning (eller en kombination av röd och gul för att producera apelsin) så att du hamnar med tre släta fondantbollar i vit, gul och orange.

8. Nu är det dags att rulla ut godis majsen. Om du har en väldigt lång bänkskiva eller arbetsstation kan du göra allt på en gång, men om man trycker på rymden kan det vara lättare att dela upp dina fondantbollar i hälften och montera godismarken i två satser.

9. På din pulveriserade sockerbelagda arbetsstation börjar du rulla den gula fondantbollen i en lång maskform, med hjälp av dina palmer för att rulla den i en mycket lång tunn cylinder. Den exakta storleken beror på din preferens för storleken på din godis, men jag rekommenderar att du håller den runt 1/4 till 1/3 av en tum tjock. Försök att hålla den lika stor längs längden på fondantremsan, men lite mindre variation är bra. När den gula masken rullas ut, upprepa processen med orange och de vita remsorna, placera dem bredvid varandra när de är färdiga. När du är klar bör du ha tre långa cylindrar av gul, orange och vit fondant, vardera ungefär samma längd och bredd.

10. Om din fondant är lite klibbig bör du kunna trycka på remsorna för att skapa en enhetlig fondantremsa med tre färger. Om de är väl dammade med pulveriserat socker, kan de inte hålla fast. Om så är fallet kan du blöta en bakverkborste och lätta köra den längs sidorna av remsorna, och vattnet kommer att få dem att smälta ihop.

11. När dina band är ordentligt pressade ihop bör du kunna börja skära. Skära dem i deras nuvarande tillstånd producerar en rundad godis majs. Om du föredrar en platt godis majs kan du mycket försiktigt springa en rulla längs toppen av den tri-färgade fondantremsan, för att platta topparna och pressa dem närmare varandra.

Använd en stor, skarp kniv för att klippa trianglar ur fondantremsan. Till skillnad från köpta godis majs kommer dessa kärnor att ha växlande vita och gula tips.

12. Förvara hemlagad godis majs i en lufttät behållare vid rumstemperatur i flera veckor. Detta recept kommer att bli klibbigt om det utsätts för för mycket fukt, så försök att det är bäst och lagrat på en plats med låg luftfuktighet.

Craving mer? Kolla in dessa recept:

Klicka här för att se alla Halloween godisrecept!

Klicka här för att se alla Candy Corn Recept!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 329
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 25 mg
kolhydrater 84 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)