Lion's Head köttbullar Recept med Kinesisk Kål

Traditionellt är denna Shanghai gryta maträtt med överdimensionerade fläskköttbullar och grönsaker gjord med fläskfett och kokad i en sandlera potten. De stora köttbullarna är avsedda att representera en lejon, och den strimlade grönsaker sin mane.

Om du vill kan du istället för 4 stora köttbullar bilda fläsk i 6-8 mindre köttbullar.
Fler Shanghai och östra Kina recept

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Tvätta och dränera bok choy eller andra gröna. Klipp tvärs i 3-tums remsor. Mince ingefära och grönlök.
 2. Slå ägget i en liten skål med en gaffel.
 3. I en medium skål, kombinera marken fläsk med gröna lök, ingefära, salt, socker, torr sherry, 1 msk sojasås, asiatisk sesamolja, peppar om du använder, och ägget, med fingrarna för att blanda ingredienserna noggrant.
 4. Lägg till så mycket majsstärkelse som behövs för att göra så att blandningen inte är för våt. (Jag börjar med 2 matskedar och lägg sedan till 1 tesked åt gången).
 1. Forma fläskköttet i 4 stora köttbullar. Placera dem lite så att de inte är helt runda.
 2. Värm 2 matskedar olja i en porslin eller wok över medelhög värme.
 3. När oljan är het, lägg till de 4 köttbullarna. Koka i 5 minuter tills det är brunt på botten. Vänd och laga den andra sidan (justera värmen om köttbullarna matar för snabbt).
 4. Värm kycklingbuljongen och 2 msk sojasaus i en flamskyddad gryta eller gryta som är tillräckligt stor för att hålla köttbullarna.
 5. Tillsätt köttbullarna, minska värmen och låt dem simma, täckt, i 10 minuter.
 6. Lägg till bok choy. (Du kan ordna bok choy ovanpå köttbullarna så att den dammar eller lägger lite i buljongen om det finns utrymme).
 7. Smäll i ytterligare 15 minuter eller tills köttbullarna kokas igenom och det finns ingen rosa i mitten.

För att tjäna Lion Head Meatballs serverar du varje köttbulle på en liten tallrik som omger grönsakerna eller i soppskålar med några av Bok Choy och buljong. Du kan också tjocka lite av buljongen med en majsstärkelse och vattenförtjockningsmedel och häll över köttbullarna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 477
Totalt fett 29 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 324 mg
Natrium 1,143 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 0 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)