Sheila Backyard Grillsås

Denna grillsås har allt från apelsinjuice till senap. Jag föreslår att du gör den här i stora partier så kan du få den till hands. Du kan släppa bort den flytande röken om du vill. Perfekt på vilken köttbit som helst, serveras i smörgåsar eller på sidan.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Värm olja i en medelstor kokkärl. Tillsätt lök och koka 5 till 7 minuter över medium värme tills guldbrun. Rör i vitlöket och koka i 30 sekunder. Tillsätt alla resterande ingredienser i potten och kombinera bra. Ta till en hög simmer, minska värmen till mycket låg och laga koka, rör om i 45 minuter till en timme eller tills såsen tjocknar. Justera kryddor till smak. Om såsen är för tjock, tillsätt en liten mängd vatten.

2. Kyl till rumstemperatur. Lägg till en del sås till en mixer och blanda tills den är jämn. Du måste göra detta i minst 2 satser eller mer. Lägg bearbetad sås i en lufttät behållare eller burk. Använd omedelbart eller om du gör det i förväg, förvara i kylskåpet i upp till 10 dagar efter beredningen. Uppvärm kysssås på spis eller mikrovågsugn i 1 minut före användning.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 41
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 165 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)