Krusigt stekt lax hud recept

Det här receptet faller under "Avfall inte, vill inte" -filen, men det resulterar i en behandling som någon kommer att njuta av om du bara försöker.

I grund och botten är krispig stekt laxhud som laxbacon eller "laxsken", i motsats till fläskskenor.

Det här receptet ger dem en asiatisk stil, men du kan krydda dem på något sätt du vill: Smaksättningstangenterna är oljan du använder och friteringen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Med en mycket skarp kniv, skär laxskinnet (börja med skalaen upp, men se till att fisken är skalad!) I 1/4 tum tjocka band från topp till botten, dvs från mage till rygg, inte huvudet till svansen.
  2. Lägg laxens hudremsor i en skål och kasta med ca 2 matsked koshersalt. Lägg åt sidan i 10 till 15 minuter.
  3. Torka laxens hudremsor torrt med en pappershandduk. Det är viktigt att laxen inte är våt.
  1. Lägg till tillräckligt med vegetabilisk olja i en stekpanna eller wok för att komma 3/4 tum uppåt på sidorna. Tillsätt den smaksatta oljan och vrid värmen till medelhög.
  2. Tillsätt laxskinnet och steka över lågtemperaturvärme. Rör dem ofta så att de inte klibbar. Ta din tid. Det kan ta en hel 10 till 15 minuter för dem att skarpa upp. De kommer att se gummiigt ut först men vara tålmodiga.
  3. När krispiga, dränera på pappershanddukar och servera med sojasås. Om du inte går asiatisk för denna maträtt, hoppa över sojan.

Obs! Om du vill ta denna maträtt i en annan riktning, använd olivolja och lite rökt paprika för en spansk smak, eller olivolja och citron för grekiska eller italienska, eller smör och timjan för franska eller baconfett och cayennepulver för en Cajun känsla. Möjligheterna är obegränsade.