Lamb Burgers Recept

När jag gör lammborgare på grillen vid en grill, är mina gäster förvånade över att lamm kan göras till en burgare. I motsats till populär tro gör jorden lamm en utmärkt burger och innehåller tillräckligt med fett för att hålla det tillsammans och också ha en bra smak. De flesta som inte äter lamm mycket ofta tänker inte på lamm som burger kött, men det är sant! Lamb burgers är läckra!

Lamm är lite dyrare än köttfärs och inte lika lätt att hitta. Många livsmedelsbutiker lägger inte ut ett stort urval av marklamm eftersom det inte köps så ofta. Om du inte hittar det i din köttavdelning, ring klockan och fråga slaktaren om de har några tillgängliga. Chansen är att de har lite frusna, om inte färska.

Om du gör lamm cheeseburgers, tänk utanför lådan med ditt val av ost. Smaken av lammkött passar väl med mer sofistikerade ostar än den gula gula amerikanen. Tänk feta , provolone, pecorino Romano, åldrig schweizisk, blåost - möjligheterna är oändliga! Letar du efter en spicier lamb burger? Kolla in det här lammareceptet !

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm pan eller grill till 375 grader. I en skål, kombinera lamm, persilja, salt, peppar och paprika och blanda väl. (Rulla upp ärmarna, ta av dina ringar och gör det för hand. Resultaten är bättre på detta sätt - lita på mig!).

Form kött och kryddblandning i 4 patties - 1/2 till 3/4 inches tjock. Sätt i uppvärmd panna eller grilla och koka i ca 4-5 minuter på varje sida. Smaken av lamm är bäst i en medium brunn, så laga kakan tills du ser en svag rosa färg i mitten.

Du kan säkert laga dig längre, om du väljer det.

Placera önskad ost på toppen och låt den smälta i ca 30 sekunder till en minut. Jag gillar att plaska pannan med lite kallt vatten för att skapa ånga och lägg i en rostfri stålskål över pannan i ca 30 sekunder. Resultatet är en perfekt smält ost som kramar burgaren.

Servering Lamb Burgers

När jag serverar lammborgare gillar jag att välja en mer snygg bulle än vad som finns i brödgången på min mataffär. Tänk brioche, surdeg, och till och med rullade flatbread för lamm burgare. Naturligtvis kommer de nationella varumärkena att göra, men jag råkar tro att lammburgare är lite mer speciella än biffburger. Det är inte som att du kan beställa en på någon snabbmatrestaurang, så jag tror inte att det borde serveras på en snabbmatskolla.

Njut av! Lamb burgers är ett gott alternativ till nötkött hamburgare och enligt min mening smakar så mycket bättre.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 318
Totalt fett 22 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 106 mg
Natrium 380 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 0 g
Protein 28 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)