Mango Crisp Dessert Recept

Crisps är dessertvärldens un-pies. Med ingen pajskorpa att oroa sig, och skorpan på toppen, och inte botten, låter crisps sig för att lätta i köket. Detta mango skarpa efterrätt recept använder färska mango, muskotnöt, kanel och andra ingredienser för en unik söt behandla som kommer att avsluta varje middag väl och lämna en sommar och ljus atmosfär. Denna efterrätt är bekväm eftersom det använder mikrovågsugnen för att spara tid och laga energi. Bläddra ner efter receptet för att få mer läckra mango recept och för tips och ingrediens substitutioner för att förlänga liv och smak av detta fantastiska recept.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda skivad mango (och äpplen om den används) med 1 tsk kanel, muskot och citronsaft.
  2. Placera den kombinerade blandningen i en smörjd 10 x 6 x 2 tum glasbakningsfat och lägg åt sidan.
  3. Kombinera smör och brunt socker tills det är väl blandat. Klipp in mjöl och resterande 1/2 tsk kanel. Blanda tills smuligt.
  4. Strö över toppen jämnt över mango skivorna. Koka i mikrovågsugnen 9 till 11 minuter på hög effekt (förutsatt en mikrovågsugn på 1000 watt, justera kokkiden upp eller ner beroende på mikrovågens watt) och rotera en halv varv efter 5 minuter.
  1. Servera varma eller kalla, med vispad topp eller en flaska is per portion, om så önskas

Matlagningstips

Om du använder mikrovågsugnen för en efterrätt är inte tillräckligt bra för dig, kan du alltid baka detta recept. Följ anvisningarna ovan och baka blandningen i en förvärmd ugn vid 350F i 30 till 40 minuter, rotera disken halvvägs genom tillagningstiden.

Ingrediensbyte

Medan detta recept bara ger mango och äpplen som den frukt som kan användas, kan du använda en mängd olika kombinationer av frukt för att få ut det mesta av denna sammanfattande skomakliknande maträtt. Ersätt kalk för citronsaft och jordgubbar för äpplen för en citrusvridning till detta recept. Du kan också försöka lägga till nötter och eller havre för att tjocka upp maträtten och ge receptet en hjärtligare konsistens. Du kan också använda halv mango och halva persikor för en härlig sötma. Använd också mogna bananer för samma effekt. Du kan jämföra ut sötnosens mango med rabarbernas smyg, men se till att du tärar din rabarber i mycket små bitar, så smakerna smälter samman.

Mer Mango Dessert Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 174
Totalt fett 6 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 146 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)