Lätt hemlagad kexrecept

Detta recept på hemlagade kex är verkligen enkelt. Det viktigaste att notera är att i detta recept bildar vi kakorna för hand genom att rulla dem i små bollar. Att göra kexen på så sätt ger kex som är mycket mer fläckiga och ömma än de som rullas ut och skärs med konditorivaror.

Läs mer om hur man gör kex för mer information, samt hur man mäter mjöl .

Anmärkning: För bästa resultat ska alla ingredienser som anges nedan kylas. Det skulle inte skadas för att kyla skålen och bladet i den matprocessor du använder för att kombinera smöret och mjölet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 425 ° F.
  2. I en stor mixskål siktas mjöl, bakpulver, socker och salt tillsammans.
  3. Kombinera mjöl och smör i skålen hos en matberedare och puls 8 till 10 gånger tills smöret är införlivat och blandningen ser ut som grova smulor.
  4. Överför mjölblandningen till en stor skål, tillsätt mjölken och blanda tills allt är kombinerat och du har en mjuk deg. Blanda inte förbi denna punkt eller degen blir för hård.
  1. Damm din arbetsyta med mjöl och visa upp degen. Skär den i tredjedelar, och skär sedan varje tredjedel i fyra stycken. Sedan bild försiktigt, för hand, varje liten bit i en boll. Du vill inte ha en tight boll, så tryck inte på degen. Bara forma det försiktigt i en boll och överför varje boll till ett bakplåt.
  2. Baka 15 minuter eller tills gyllene.

Kärnmjölkkaka: ersätt kärnmjölk för vanlig mjölk.
Ostkaka: Rör i 3 oz. riven cheddarost när du lägger till mjölken.
Örtkaka: Rör i 1 msk hackade färska örter när du lägger till mjölken.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 160
Totalt fett 11 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 25 mg
Natrium 451 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)