Lätt hemlagad Hollandaise

Jag visste aldrig att hollandaise var så lätt och enkelt att göra tills jag provade det själv! Det är bara smör , ägg och citronsaft! Det kunde inte vara enklare!

En nedsänkningsblandare (en handhållen mixer som går direkt i en kruka!) Gör processen ännu enklare! Om du inte har en nedsänkningsblandare kan du också använda en vanlig bländare eller en visp om du känner dig vågad. Om du väljer att vispa hollandaisen, är det bra att ha någon annan häll smöret i äggula blandningen som du whisking. Det är svårt att vispa och hälla på samma gång!

Det är viktigt att hålla hollandaisen vid en varm temperatur. Det kommer att förlora sin vackra struktur om den blir för varm eller för kall. Det är därför jag sällan beställer sakerna! Varm = Bakterietillväxt, så se till att du inte lämnar såsen för länge! Gör det rätt innan du är redo att tjäna!

Detta gör en liten servering av hollandaise, men du kan enkelt dubbla eller tredubbla receptet och bara blanda det i en större skål!

Du kan också göra en spicier version av denna läckerhet genom att lägga i en liten varm sås när du visser i saltet!

Denna hollandaise är utsökt ovanpå hemlagade engelska muffins och som den viktigaste topping på hemlagad ägg Benedict!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera smörstickan i en liten kastrull. Smält smöret i kastrullen. Se till att virvla runt pannan tills smöret inte längre är skumt.
  2. Placera äggulan i en kopp som bara passar huvudet på din nedsänkningsblandare. Tillsätt citronsaft och vatten till koppen. Slå på nedsänkningsblandaren och börja hälla smält smör i koppen medan nedsänkningsblandaren fortfarande är på.
  3. Blanda tills såsen är helt jämn. Vispa i saltet efter smak. Förvara i en gryta på en varm plats. Hollandaise kan inte återuppvärmas när det blir kallt. Det kommer inte heller att hälla ordentligt om det blir för kallt! Det kommer bara att vara rätt konsistens medan det är en varm temperatur!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 299
Totalt fett 32 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 151 mg
Natrium 130 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)