Glaserad Rökt Pork Shoulder

Tendera, saftig rökt fläskskulder är smaksatt med en enkel glasyr gjord med aprikosbehållare. Stekten kokas först med kryddor och sedan glaseras och bakas till perfektion. Servera fläskskulden med potatis eller sötpotatis tillsammans med dina favoritgrönsaker.

Rökt fläskskulder (eller Boston Butt) är också känd som en "picknickskinka". En riktig skinka kommer från bakbenet och låret på djuret och en picknickskinka kommer från axeln.

Fläsk kan också användas för smörgåsar. Servera den skivad eller strimlad på bullar med senapsgrillsås eller vanlig gul senap.

Använd rester i kex till frukost eller använd skivad kvarvarande rökt fläsk i bönor, grönsaker eller gryta. De köttiga benen gör ett fantastiskt sopplager.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera fläskskulden i en stor holländsk ugn eller 6-kvarts lagerpotte; täcka med vatten.
  2. Tillsätt pepparkorn, kryddnejlika och lövblad till fläsk och koka över hög värme. Minska värmen och simma i ca 2 timmar, eller tills det rökt fläsket är mycket ömt. Avlägsna från värme; låt köttet svalna.
  3. Värm ugnen till 375 F.
  4. Linja en stekpanna eller 9-by-13-by-2-tums bakpanna med folie.
  5. Varm aprikosbehållaren i en kastrull över låg värme eller i mikrovågsugnen, tills den är mjukad.
  1. Placera det kylda fläsket i den färdiga stekpannan och borsta den med aprikosbehållarna.
  2. Baka fläskskulden i den förvärmda ugnen i 30 till 40 minuter.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 490
Totalt fett 28 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 172 mg
Natrium 121 mg
kolhydrater 1 g
Kostfiber 1 g
Protein 54 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)