Lätt Creamed Ärter

Dessa grädde ärter är lätta att förbereda och laga mat med en enkel vit sås och kryddor. En liten lök och pimiento ger dem färg och smak.

Lägg till lite mild cheddarost eller parmesan till ärterna, eller gör dem med tärnade rostade paprikor eller lite bacon i såsen. Dessa creamed ärtor skulle göra ett fint tillskott till en Thanksgiving middagsmeny.

Se även
Creamed Ärter Med Ägg
Vårgrönsak Risotto
Creamed potatis med ärter

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera lök, vatten och 1 tsk salt i en kastrull. Koka över medelhög värme och koka i 5 till 7 minuter. Tillsätt ärterna och koka i 5 minuter längre, eller tills ärtor är bara ömma. Töm ärterna i en kolsyrare över en skål och reservera 1/2 kopp matlagningsvätskan.
  2. Smält smöret i samma kastrull över medium låg värme. Tillsätt mjöl och kryddor, rör om tills det är mjukt och bubbligt. Koka, rör om i 2 minuter.
  1. Tillsätt pimiento till mjölblandningen tillsammans med kräm och 1/2 kopp reserverad vätska från grönsaker. Koka, ständigt rör om tills det är förtjockat.
  2. Tillsätt grönsakerna i såsen och värm till.
  3. Gör fyra portioner.

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 351
Totalt fett 21 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 49 mg
Natrium 440 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 7 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)