Strimlad Kokosnöt Bräcklig Godis Recept

Kokosnöt skört är ett rikt, smakligt sprött recept med massor av smak från strimlad kokosnöt. Om du trodde att brittor måste inkludera jordnötter eller andra nötter, måste du prova den här kokosnötsvariationen. Det är underbart doppat i choklad, ätit slätt eller krossat och används på toppen av kokosnötkrämpaj eller andra desserter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie och spruta folien med nonstick matlagningsspray. Lägg åt sidan för nu.
  2. I en medelstark kastrull, kombinera vattnet, majssirapen, socker, smör och salt över medelhög värme. Rör om tills sockret och smöret löser upp, sätt sedan in en godistermometer .
  3. Koka godiset utan omrörning tills det når 240 F (115 C) på termometern. En gång vid 240 F tillsätt den osötade kokosnoten och rör den i godiset.
  1. När kokosnoten är tillsatt måste du vara väldigt vaksam och rör om godiset ofta för att förhindra att det brinner. Det blir tjockare och svårare att röra och kan klumpa sig runt termometern. Kokosnötet börjar mörkas och hela godiset blir brunare och har en toasty arom, men med frekvent omrörning bör den inte svarta eller brinna.
  2. Koka godis tills det läser 290 F (143 C) på godistermometern.
  3. En gång vid 290 F, ta av pannan från värmen omedelbart och rör om vaniljextraktet och bakpulver. När bakpulver läggs till börjar godiset lossna och skumma upp.
  4. Häll godisen på foliefodrad bakplåt och använd en förskjuten spatel för att sprida den i ett mycket, mycket tunt skikt. Detta godis är bättre, desto tunnare är det, så försök att få det så tunt som möjligt.
  5. När det har börjat sätta men är fortfarande flexibelt, använd försiktigt dina händer för att dra det tunnare, eftersom du skulle sträcka jordnötsskört.
  6. Låt kokosnötssprutet svalna helt. En gång coolt, bryt den i små bitar. Om du vill kan du smaka choklad på den spröda innan du bryter den, eller doppa individuella bitar i choklad.

Kokosnöt spröd kan hållas i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till två veckor.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 108
Totalt fett 3 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 52 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)