Lätt Broccoli med Blue Cheese Dressing Recept

Denna Broccoli med Blue Cheese Dressing är knappast värd att kallas ett recept, och ändå är det en av mina favoriträtter, inte minst eftersom det är så snabbt och enkelt. Jag älskar dessa saker inte bara på sallader, men smorde på kakor och fyllda i selleri spjut som en aptitretare.

Du kan använda detta dressing med ångad aspargespjut, men broccoli är verkligen bäst - blåost kompletterar broccoli perfekt.

Jag har använt Marie's Blue Cheese dressing (tillgänglig i produktionen i din mataffär), men det är inte detsamma som mitt hemlagade Blue Cheese Dressing-recept.

Gör 2 portioner Lätt Broccoli med Blue Cheese Dressing.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att göra dressingen: Lägg 4 uns ost i en liten matberedare eller mixer och tillsätt 3 msk olivolja (se Anmärkning nedan), 1 matsked färsk citronsaft, 1/4 tesked paprika, nypa salt och valfritt 2 matskedar kärnmjölk. Process till nästan jämn.
  2. Smak och justera olja, citronsaft och smakrika peppar. Det här är när du kanske vill lägga till ytterligare en matsked olja och lite kärnmjölk eller grädde om den är för kraftig eller för tjock.
  1. Skrapa i en skål eller burk och tillsätt resterande 2 uns blåost och 1 matsked finhackad gräslök. Kyl, täckt, tills färdigt att använda. Det kommer att tendera att stelna, så låt det sitta ute på disken i en timme innan du använder den på en sallad.
  2. Att laga broccoli: Koka en liten kruka med vatten och minska värmen tills vatten simmar kraftigt.
  3. Tillsätt en ångkorg och 1/2 pound tvättad och trimmad färsk broccoli och laga tills det är bara ömt, ca 13-15 minuter.
  4. Tappa broccoli i en kolv och spraya med kallt vatten för att ställa in färgen, men låt inte broccoli bli kall.
  5. Servera, drizzled med 1/4 kopp Blue Cheese Dressing.

Obs! Det här dressingen ska ha en distinkt smak av olivolja. Det är faktiskt en vinaigrette förutom att osten är beroende av surhet och bearbetas för att producera något närmare vad de flesta av oss anser vara en blå ostförband.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 561
Totalt fett 49 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 24 g
Kolesterol 65 mg
Natrium 1,183 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 4 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)