Kyckling med paprika Stir Fry

Det här enkla fem ingrediens receptet på kyckling med paprika stirfry smakar så underbart fräscht. Den är klar på cirka 20 minuter.

En av tipsen för omrörning är att se till att du har alla ingredienser redo innan du slår på spisen. Allting borde vara precis där av kaminen, på tallrikar eller skålar, och sedan börjar du bara laga matlagning.

Detta recept är utsökt serverat över varmt kokt ris eller kokta nudlar. Se till att riset är kokt och klart innan du börjar steka. Risen blir varm och bra i upp till 20 till 30 minuter efter det att den är kokad. Låt bara locket vara på, men ta bort panelen från värmen. Du kan laga nudlarna också; lägg dem i en kolsyrare och lägg dem över ångande vatten för att hålla varma.

Du kan använda benfria, skinnlösa kycklingslår i stället för kycklingbrösten om du vill. De skulle ta ungefär dubbelt så mycket att laga mat. Testa kycklingen med en läsbart kötttermometer för att se till att den är 160 ° F innan du serverar den.

Du kan ersätta fria paprika och lök för den frusna blandningen om du vill. Skiv paprikorna i remsor eller skär i kuber och gör detsamma med löken. De färska grönsakerna tar lite längre tid att laga mat än den frusna blandningen, eftersom frysning gör grönsaker mer öm till att börja med.

Det här är verkligen en en maträtt som är färdig i sig. Du behöver inte mycket annat att servera med det förutom en grön sallad eller fruktsallad om du vill.

Vad du behöver

Hur man gör det

Skär kyckling i 1 "bitar och lägg åt sidan.

Värm oljan i en wok eller tung stekpanna över medelhög hög värme.

Tillsätt den frysta peppar- och lökblandningen och rör om tills det är skarpt anbud. Ta bort grönsakerna från wok eller stekpanna.

Tillsätt kycklingen och rör om tills kycklingen kokas grundligt till 160 ° F. Lägg till kokta grönsaker, apelsinjuice, limejuice, honung, salt och peppar till kycklingen i stekpannan.

Rör i 2 till 4 minuter tills blandningen börjar bubbla.

Kombinera majsstärkelsen och vattnet i liten skål, lägg sedan till stekpannan. Koka och rör om medelhög hög värme tills såsen kokar och förtorkar. Servera omedelbart över hett kokt ris eller nudlar och strö med basilika.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1284
Totalt fett 70 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 28 g
Kolesterol 418 mg
Natrium 403 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 3 g
Protein 133 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)