Tryckkokare Kyckling och svamp

Denna super enkla, rika Pressure Cooker Chicken and Mushrooms recept kokar på några minuter. Det finns något om kombinationen av svamp och kyckling som är så läcker. Tender svampar har en köttig smak som kallas "umami" i japansk matlagning. Detta är faktiskt den femte smaken som dina smaklökar känner för, förutom sur, söt, bitter och salt.

Du kan använda kycklinglår i stället för kycklingbrösten i detta lätta recept. Bara se till att du använder en hel två pounds av låren. Du kan köpa benfria, skinnfria kycklingbröst eller lår, eller köpa inslagna hudprodukter och ta bort huden och benet själv. Du kan spara benen i frysen för att göra lager.

Du kan krydda detta recept som du vill. Använd ett annat krydd än timjan. Lägg till mer vitlök, eller släppa bort det. Använd en annan mängd svampar, eller tillsätt några skivade paprika-band, några gröna bönor eller till och med tunt skivade morötter. En av de trevligaste sakerna om att laga maträtter är att du kan ersätta ditt hjärta och den färdiga maträtten är fortfarande underbar.

Servera den här maträtten med en grön sallad eller en fruktsallad, tillsammans med några middagsrullar eller croissanter. Ett fint glas vin är allt du behöver för en fantastisk middag.

Vad du behöver

Hur man gör det

Tillsätt olja till tryckkokaren och värm över medelhög värme eller använd den bruna funktionen.

Bruna kycklingbrösten, två i taget, på båda sidor. Ta bort de bruna bitarna och lägg till mer, fortsätt tills alla bröst är bruna. Strö kycklingen med salt, peppar och timjan.

Skaka sedan lök, vitlök och svamp i dropparna kvar i tryckkokaren i 3-5 minuter eller tills de är skarpa.

Återför sedan den brunade kycklingen till tryckkokaren; Tillsätt sopp, buljong och senap och rör försiktigt men noggrant.

Säkra tryckluckans lock enligt instruktionerna, ta upp det högt och koka i 15 minuter. Släpp trycket med naturligt frisläppande, ca 30 minuter; Under denna tid kommer maten att laga mer. Öppna locket, rör om, kontrollera att kycklingen är kokt till minst 165 ° C, och servera med varmkokt pasta eller couscous.