Äggsallad Potatisallad

Om du älskar potatisallad och äggsallad, titta inte längre. Den här populära grillrätterna utnyttjar de läckra smakerna av båda. Lätt att göra och perfekt för någon cookout eller fest.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka ägg, dränera och sätt i kallt vatten i 15 minuter. Skala ägg, lägg i en skål och förvara i kylskåpet i ca 1 timme innan du använder.
  2. I en stor kruka, ta 3 liter vatten med koka. Tillsätt salt och rör om. Skala potatis och skär i kvarter. Koka potatisar i 22-25 minuter eller tills de enkelt bryts igenom med en kniv. Torka inte över eller potatiserna blir för mjuka. Mot slutet av kocktiden fyller du en mycket stor skål med is och vatten. Töm potatis genom en stor sil och placera silen med potatis i isbadet. Låt potatis svalna i isbad i 10-15 minuter. Dränera en gång till och hugga potatis i 3/4 tums kuber. Avsätta.
  1. I en stor plast av glasskål, Kombinera majonnäs (använd den krämiga, milda smaken), senap, relish, cidervinäger, salt, svartpeppar, lökpulver och vitlökpulver. Grovhacka fyra av de fem äggen. Lägg till skålen och mosa i majonnäsblandning. Tillsätt potatis, hackad selleri och hackad gräslök till skålen. Vik försiktigt in i äggsaladsblandningen tills den är väl införlivad. Smak och tillsätt mer salt om det behövs. Om blandningen inte är krämig, tillsätt ytterligare 1/4 kopp majonnäs åt gången tills den når önskad konsistens.
  2. Scoop sallad ut i en serveringsrätt och hugga kvar ägg i sjätte. Lägg bitar runt salladen och toppen med tvättade selleriblad eller hackad gräslök för garnering. Skydda med plastfolie och låt svalna i kylskåpet i minst 2 timmar före servering.
  3. Om du serverar denna maträtt vid en cookout, fyll en bakplåt med is. Nestle potatissalladrätt i mitten med isen som omger skålen. Fyll på is efter behov. Detta hjälper till att hålla din sallad snygg och kyld, särskilt på varma dagar.
  4. Förvara kvarvarande potatisallad i en lufttät behållare i kylskåpet i 2-3 dagar efter beredningen. Frys inte.