Lägg till en twist till frukost med medelstora vitlök stekt ägg

Stekta ägg är lika populära på Mellanöstern-menyn som de är i USA. Men i stället för ett enkelt knäckt ägg tillagat i lite olja eller smör, innehåller detta smakfulla recept vitlök, citronsaft och hackad persilja, vilket gör en välsmakande och intressant äggskål som kommer att exaltera hela familjen.

Men bara för att det innehåller mer ingredienser betyder inte att detta recept är komplicerat eller kommer att ta lång tid att göra. Detta vitlök stekt ägg recept bara lägger ett ytterligare steg och kommer att vara på frukostbordet på cirka fem minuter!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Över medium värme, smör smör i en stekpanna eller belägga pannan med kokningsspray före uppvärmning. Tillsätt vitlök och citronsaft och sautera i ca 2 minuter och se till att vitlöket inte brinner.
  2. Spacka ägg i stekpanna. Stänk med salt och peppar och koka i ca 2 minuter, tills äggulan börjar bli lite fast.
  3. Vänd ägg noggrant och strö igen med salt och peppar. Låt koka i 1 till 2 minuter (längre om du gillar en fastare skinka).
  1. Ta bort från stekpanna, strö med persilja och servera omedelbart.

Ytterligare sätt att laga ägg

Om detta recept har inspirerat dig att utforska andra sätt att laga ägg, har du lycka till! Det finns gott om enkla ägg recept som bara väntar på att du ska prova. Bakade ägg, även kallade ägg, kan ta lite längre tid i ugnen än att steka ett ägg på spisen, men resultatet är värt att vänta. Ägg kombineras med grädde, smör och ost i enskilda rätter och bakas tills de är inställda. Det här är ett flexibelt recept, gott med olika ostar, samt tillsats av örter, finhackade grönsaker, och till och med skinka eller bacon. Skrupa ut med crusty bröd för en annan slags frukost. Om du letar efter något lite friskare, så är pocherade ägg svaret. De kan tyckas skrämmande att laga mat, men om du följer några enkla steg bör du ha perfekt pocherade ägg, redo att sitta ordentligt på en engelsk muffin eller rostat multigrainbröd.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 186
Totalt fett 11 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 419 mg
Natrium 744 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)