Classic Chicken Fricassee

I denna maträtt är kycklingen först browned, sedan stuvad med nya potatis, sparris och mycket färsk dill. Du kan också göra detta recept med färskt tarragon eller basilika, eller en blandning av färska örter. Det är en enkel och utsökt enpottmåltid som kombinerar gammaldags godhet med uppdaterade smakfulla ingredienser. En sak är säkert men det kommer aldrig att släppa dig ner.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Blanda mjöl, salt och paprika i en medium skål. Belägg kycklingen med mjölet och skaka av det överflödiga. Boka mjölblandningen.

2. Värm oljan över medelhög värme i en stor, djup nonstick-stekpanna. Tillsätt kyckling, köttig sida ner och koka i 1 1/2 minuter på vardera sidan, eller tills den är brunad. Ta bort till en tallrik med en skedad sked.

3. Häll buljongen i mjölblandningen kvar i skålen och vispa tills den är jämn.

4. Tappa fettet ur stekpannan och torka det rent med pappershanddukar. Tillsätt kycklingbuljongblandningen och 2 msk dill. Rör om att blanda. Tillsätt kyckling, köttig sida upp och potatisarna. Koka upp blandningen över hög värme. Minska värmen till låg. Täck och simma i 10 minuter.

5. Lägg aspargon över toppen. Täck och simma i 15 till 20 minuter mer, eller tills kyckling och grönsaker är ömma.

6. Ta bort pannan från värmen. Rör i citronsaften och resterande 2 matskedar dill. Servera varmt.

Hålla kyckling fräsch

• Håll kyckling och allt fjäderfä lindas tätt och kylt tills det är klart att laga mat.
• Om du är borta från hemmet, transportera okokt fjäderfä i en isolerad behållare eller en kylare.
• Kyckling kan hållas i originalförpackningen i kylskåpet upp till 2 dagar. För längre lagring, ta bort kycklingen från förpackningen. Vik i plastfolie och sedan i tung folie eller frysfack och frys upp till 2 månader.
• Frysta kycklingdelar ska tinas i kylskåp, i mikrovågsugnen eller i kallt vatten. Tina inte kyckling vid rumstemperatur.
• Tina i kallt vatten: Placera kycklingen i förpackningen eller i en tätt förseglad plastpåse i kallt vatten för att täcka. Byt ofta vattnet tills fjäderfäet tinas.
• Marinera alltid kycklingbelagd och i kylskåp.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 767
Totalt fett 37 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 190 mg
Natrium 905 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 6 g
Protein 68 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)