Hackad Skinka och Lök Burger

En bra hamburgare är en amerikansk stapelvara, och i söder är malet skinka en populär ingrediens. Så varför inte kombinera de två? Det här hamburgerreceptet använder malet eller slipat skinka i stället för nötkött (det kallas en "skinka" burger, eller hur?). För att inte förväxlas med markfläsk, hackad skinka är saltare men naturligt smalare än de flesta nötkött på mindre än fem procent fett. Det har också färre kalorier och är mer ekonomiskt. Vi kryddar upp saker i det här receptet med hackade paprika, lök och kryddor, men du kan göra den till din egen med någon av dina favoritbitar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera malet skinka, grön paprika, lök, persilja, salt, peppar och Worcestershire sås i en skål.
  2. Blanda i slagen ägg med händer eller en träsked.
  3. Dela blandningen i 4 portioner och forma till hamburgare.
  4. Värm smör och olja i en stor stekpanna över medium låg värme tills det är varmt.
  5. Stekfryst hamburgare i ca 5 minuter på varje sida tills de kokas igenom.
  6. Tappa på pappershanddukar innan du lägger in bullar.

Matlagning och serveringstips

Jordskinka kan vara svårt att hitta i en livsmedelsbutik, men slaktbutiker är en bra källa eftersom de kan sälja skinka och mala köttet för att beställa för dig.

(Du kanske också frågar om din mataffär kan mala köttet du köper.)

Hökgad hamburgare kan serveras som traditionell nötkockburger på rostat bröd med alla vanliga toppings, som sallad, tomat, lök och kryddor. Pommes frites är alltid välkomna, men att lägga till något mer smakligt, som lökringar, hjälper till att ge måltiden djupare. Självklart kan burgarna också kopplas med en sida av ångade grönsaker som morötter, blomkål och broccoli. Med tanke på saltets salthet och sötthet är malet hamburgare bättre utan några andra salta smaker i åtföljande sidor.

Mer kolsyrade recept

Förutom hamburgare kan malet skinka göras i skinklök eller användas i en gryta, såsom skinka gryta med makaroner och ost , skinka gryta med broccoli och skinka med ost och skinka .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 162
Totalt fett 15 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 72 mg
Natrium 146 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)