Easy Chicken Parmesan

Detta topprankade kycklingparmesanrecept gör en utsökt och tillfredsställande familjemål med spagetti och en enkel sallad. Det bästa är att det är lätt att förbereda och baka. Kycklingen är panerad, brunad och sedan bakad med spagetti sås tillsammans med parmesan och mozzarellaost.

Placera kycklingbrösten * för att laga mat snabbt och jämnt eller skiva dem horisontellt för att göra två tunna skivor för varje kycklingbröst. Alternativt kan du köpa tunt skivad kycklingbröst eller kotletter.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
 2. Smörj lätt en 9 x 13-tums bakfat.
 3. Lägg kycklingbrösten mellan plåtar av plastfolie och försiktigt pund till ca 1/2 tum tjocklek.
 4. Vispa ägget och mjölken i en skål.
 5. Sätt de krydda brödsmutorna i en annan, bred, ytlig skål.
 6. Doppa kycklingbrösten i mjölk och äggblandning och sedan i brödsmulor och vrid noga till kappan.
 7. Värm olivoljan i en stor stekpanna eller sautpanna över medelhög värme.
 1. Brun kycklingen i den heta oljan på båda sidorna tills den är guldbrun, ca 3 till 4 minuter på varje sida. Ordna kycklingen i den färdiga bakfatet.
 2. Skiv 8 stycken mozzarellaost och lägg två på varje kycklingbröst. Häll 1 burk av din favoritspaghetti sås överallt. Strö med parmesanost och lite mer mozzarella och baka i ca 25 till 30 minuter, eller tills bubbla.
 3. Under tiden kokar spagetti eller linguine i kokande saltat vatten enligt förpackningsanvisningar. Dränera väl
 4. Servera med spaghetti, vitlöksbröd och en kastad grön sallad.

* För att platta kycklingen, placera ett kycklingbröst mellan två ark plastplast eller i en matförvaringspåse. Använd den smidiga sidan av en köttfärgsmedel eller en valspinne, pund försiktigt tills den är jämn i tjocklek. Du kan också köpa de tunna skivad kycklingbröst / kakor för detta recept. Eller skiv kycklingbrösten horisontellt för att göra tunna skivor. Om kycklingbrösten är mycket stora behöver du bara 2 eller 3 för en måltid.

Recept delat av Colleen Haass

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1102
Totalt fett 51 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 21 g
Kolesterol 404 mg
Natrium 1,507 mg
kolhydrater 79 g
Kostfiber 6 g
Protein 75 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)