Godis äpplen

Candy Apples är en mässhallsklassiker, men de är också lätta att göra hemma, i ditt eget kök! Använd det här enkla receptet på hemgjorda kanelglass äpplen för att göra skarpa, tårta äpplen med en krispig kanelbeläggning.

Hemligheten till den äkta, kryddiga kanelsmakaren? Använda röda heta godis i beläggningen! De ger crunch candy skalet en ljus röd färg och varm kanel smak, ingen ytterligare smak eller livsmedel färgning krävs.

Några fler tips:

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie eller pergamentpapper och spraya lätt folien eller pergamentet med spannmålspanna.

2. Tvätta och torka äpplen noggrant. Se till att inget vatten kvarstår på äpplen. Ta bort stjälkarna och håll fast spettarna i stamändarna.

3. Kombinera vattnet, majs sirap och socker i en medelstora kastrull över medelhög värme. Rör tills sockret löser upp, fortsätt sedan att laga mat, utan omrörning tills blandningen når 250 F på en godtermometer .

Tvätta ner sidorna på pannan med en våt pastryborste ibland för att förhindra kristallisering.

4. När godiset når 250 F, tillsätt de röda heta kanjongen godis och rör omedelbart för att införliva godisarna i sockersirapen. Fortsätt att laga godis, tvätta sidorna med den våta konditorivaran ibland tills den når 285 F på termometern.

5. Ta bort pannan från värmen och rör om godis så att den är jämn och jämn. Börja omedelbart att doppa äpplen; håll ett äpple av spett och doppa det i godiset, luta panelen i vinkel och rotera äpplet för att täcka det helt med ett jämnt, jämnt lager rött godis. Ta ut det från godiset och vrid det för att ta bort eventuellt överskott, sätt sedan på det färdiga bakplåten. Upprepa med de återstående äpplen.

6. Låt äpplen svalna vid rumstemperatur. Candy äpplen är bäst att njuta av inom 24 timmar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 447
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 49 mg
kolhydrater 119 g
Kostfiber 9 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)