Kosher Golden Spiced Blomkål Recept

Detta kosher gyllene kryddda blomkål receptet är ett utmärkt veganskt tillskott till shabbat eller påsk menyer om du är en fan av rostad blomkål med curry , men använd inte kryddor som anses kitniyot eller inte kosher för påsk.

Gurkmeja gör blomkålflororna en vacker gyllene nyans, medan socker, havssalt och kryddor ger ut söt och smaklig smak till maträtten.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F. Läng två stora rimmade bakplåtar med pergamentpapper. Placera blomkålfloretterna i en stor skål.
  2. I en separat liten skål, vispa ihop sockret, saltet, lökpulver, vitlökspulver, paprika och gurkmeja. Häll långsamt i 1/3 till 1/2 kopp olivolja, whisking tillsammans för att kombinera.
  3. Häll kryddor och oljeblandning jämnt över blomkålflororna och kasta väl till kappan. Om du har en mycket stor mängd blomkål, drizzle med 1 till 2 mer matskedar olivolja och kasta igen för att säkerställa att allt är belagt med blandningen.
  1. Baka i den uppvärmda ugnen i 30 minuter, rör om en eller två gånger under tillagningen, eller tills den är kokt igenom.

Recept Tips

Redigerad av Miri Rotkovitz

Gör det till en måltid

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 105
Totalt fett 9 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 258 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)