Kokning och matlagningsenheter

Att mäta ingredienser är vanligtvis en lätt uppgift, det är om du inte behöver konvertera dina mätningar! Varje kock har antagligen stött på en situation där mätskenen som de behöver verkar ha försvunnit. Kom ihåg hur många matskedar som är lika med en halv kopp kan vara svårt, speciellt om du är mitt i ett komplicerat recept. Men du kan använda en enkel tabell som visar likvärdigheter mellan gemensamma enheter av kulinarisk mätning för att hjälpa dig att enkelt konvertera mellan dem.

Enhet: lika: Likaså:
1 tsk 1/3 matsked 1/6 fluid ounce
1 matsked 3 teskedar 1/2 fluid ounce
1/8 kopp 2 matskedar 1 fluid ounce
1/4 kopp 4 matskedar 2 fluid ounces
1/3 kopp 1/4 kopp plus 4 teskedar 2 3/4 fluid ounces
1/2 kopp 8 matskedar 4 flytande ounces
1 kopp 1/2 pint 8 fluid ounces
1 pint 2 koppar 16 fluid ounces
1 kvart 4 koppar 32 flytande ounces
1 liter 1 kvart plus 1/4 kopp 4 1/4 koppar
1 gallon 4 kvartar 16 koppar

Observera att mätningarna ovan är volymmätningar, inte vikt.

Med hjälp av det metriska systemet sparar vi förvirringen mellan volym och vikt. Om du verkligen ser ut att vara exakt, låter du med de flesta digitala vågar dina enheter vara gram eller ounce och växla enkelt mellan dem.

Användbara omvandlingstryck

Förmodligen den mest användbara köttmätningen att komma ihåg är att en matsked motsvarar tre teskedar. Du måste känna till detta när som helst du vill skära ett recept i hälften och upptäcka att du inte har en halv matsked på din mätskedsuppsättning.

Ett par saker du kan göra i det fallet. Först är att veta att en halv matsked är 1 1/2 teskedar. Och för det andra är att få dig en uppsättning mätskedar, som den här, som har en halv matsked på den.

En annan bra referensram är att komma ihåg att i USA är en standardburk eller en flaska öl 12 ounce eller 1 1/2 koppar.

Det är sant för konserverad soda. Den vanliga enkeldisplayflaskan - storleken du får när du köper en flaska läsk från en maskin - är 20 ounce eller 2 1/2 koppar.

När det gäller pints ser du vanligtvis bara något som beskrivs i pints om det är en mejeriprodukt. Mjölk, grädde, kesost, glass, halv och så vidare, är vanligtvis förpackade i pints. Vissa deli sallader, såsom makaronsallad, potatisallad och så vidare, är också förpackade i pints. Och, naturligtvis, när du beställer en öl är en pint standard enhet.

Att komma ihåg hur man omvandlar dina mätningar är det första steget till att lära sig hur man ska skala ett recept .