Bakad Honung senap Kyckling

Bakad Honey Mustard Chicken är ett super lätt fem ingrediensrecept som gör fuktig kyckling i en smakfull sås för att servera över ris eller pasta. Om du älskar denna smakkombination, se till att du kolla in mina Favorit Smak: Honey Mustard .

Det finns något så underbart om ett recept så enkelt som gör en sådan utsökt middag. Du gör bara en enkel sås i mikrovågsugnen, häll den över kyckling i en panna och baka. Medan kycklingen bakar, kan du göra en sida grön eller fruktsallad, eller ånga några gröna bönor, morötter eller sparris att servera på sidan. Några rostade vitlöksbröd skulle också vara läckra med denna ömma och fuktiga kyckling.

När du köper kycklingen för detta recept, se till att du köper benfria, skinnfria bröst som bara är ungefär 6 gram vardera. Det finns några monster kycklingbröst på marknaden som bara är bra för stewing eller braising. Om du försöker att baka dessa bröst, som jag hittat för min chagrin, kommer kycklingen aldrig att bli ömt, oavsett hur länge det är kokt.

Du kan lägga till fler ingredienser så denna sås om du skulle vilja. Lägg till lite malet vitlök för att laga mat med löken, eller lägg till några morötter eller skivade morötter för att laga mat tillsammans med kycklingen. Och såsen kan användas med andra kött. Prova det över en fläskfilé som du bager till 145 ° F, eller använd den med fisk. Det är mycket mångsidigt och smakfullt.

Det här enkla receptet är tillräckligt speciellt för att tjäna för företag, och enkelt nog för en veckodagsmiddag med familjen. Servera med ett glas iste eller vitt vin för en underbar måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 375 ° F. Smörj en glasskål som är 9 "x 13" och sätt åt sidan.

I en liten mikrovågssäker skål, kombinera löken med smöret. Koka på hög effekt i 2-3 minuter tills lökan är ömt. Löket kan behöva mer matlagningstid; bara rör och återvänd till mikrovågsugnen. Ta av skålen från mikrovågsugnen och tillsätt honung, senap, salt, peppar och currypulver. blanda väl.

Placera kycklingbrösten i ett enda lager i den färdiga panelen.

Häll såsen jämnt över kycklingen. Baka, avtäckt, i 32-37 minuter tills kycklingen kokas grundligt till 165 ° F som testad med en mattermometer. Servera kycklingen med såsen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1369
Totalt fett 78 g
Mättat fett 24 g
Omättat fett 31 g
Kolesterol 439 mg
Natrium 679 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 2 g
Protein 132 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)