Klassiskt franska fläsk Rillettes recept

Varna, klassiska franska Pork Rillettes är inte en pâté, som du finner att du hittar din fara bör du någonsin använda termen i Frankrike. Rilletter är långa, långkokta kött, vanligtvis kokta i eget fett, och några örter och kryddor. Vad som skapas av den långa långsamma matlagningen är likadad med fläskkött med en mjukare smak. De är helt enkelt läckra.

Sprid rilletter på rostat baguette, strö lätt med nybakad krackad svartpeppar och salt för en snabb och lätt aptitretare. För en djärv smak eller gourmet förrätt sprida skålarna med fikon sylt ; den söta sylt och fläsk fungerar så bra tillsammans.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm en ugn till 325F.

Blanda alla ingredienser i en stor ugnssäker bakfat.

Täck försiktigt fatet med folie eller ett passande lock och koka i ugnscentrumet i 3 timmar tills köttet faller isär. Det är absolut nödvändigt att fortsätta kontrollera rätterna för att se till att köttet inte torkar ut när det lagar mat och tillsätt mer vatten om det behövs. Om köttet torkar ut kommer det inte att strykas.

När du har kokat, ta av skålen från värmen, lämna folien eller locket på plats och låt köttet svalna i disken i 30-45 minuter tills det är bara varmt.

Ta bort locket och kassera lakan och ankbenet och alla små köttstycken som kan ha torkat för långt. Skaka och rör köttet och fettet med en stor gaffel tills den liknar en tjock, krämig spridning, om det är korrekt tillagat så blir det väldigt lätt att göra.

Placera rilletterna i en vacker serveringskruka, nivå med baksidan av en sked och häll eventuellt kvarvarande fett i matlagningsfatet över ytan vilket hjälper till att hålla rilletterna fuktiga.

Koka pâtén i minst 24 timmar före servering. Pâtén kommer att hålla sig otrolig i flera dagar, när du har börjat använda dig inom 72 timmar.

Alternativ till en klassisk fransk Pork Rillettes

Classic Pork Rillettes från den franska staden Tours är nu skyddade enligt EU-lagstiftningens BOB-status och som sådan måste tillverkas med fläsk till ett visst recept.

Andra variationer av Rillettes finns i hela Frankrike, inklusive de enormt populära Duck and Goose Rillettes från sydvästra och andra där de producerar Duck eller Goose Liver Pâté som Rillettes är ett utmärkt sätt att använda resterande kött efter levern, cuisses (ben) och magret (bröst) avlägsnas.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 407
Totalt fett 25 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 135 mg
Natrium 94 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 40 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)