Hur man skämmer ner sesamfrön

Rostning vrider dessa frön till Golden Nuttiness

Vi är alla bekanta med sesamfrön på en bagel, men dessa lilla läckra frön används också i kök runt om i världen, från Asien till Mellanöstern. Finns i två sorter-svart sesamfrön och vita sesamfrön-de används på olika sätt när man lagar mat. Svarta sesamfrön används vanligtvis för desserter, soppor eller fyllningar medan vita sesamfrön oftast görs till vit sesampasta, eller används för att belägga efterrätter eller friterad mat samt garnerade färdiga rätter.

Vad som ger ut den sesamfrönas naturliga smak är att rosta dem. Rostad sesamfrön har en nuttiness som lägger till ett annat lager av smak och crunch till någon maträtt, särskilt stekpannor och kalla nudlar. Det finns två metoder för att rosta sesamfrön: i ugnen och på spisen. Båda använder inte någon olja och är lika enkla.

Ugnsrödning

  1. Förvärm ugnen till 180 C (350 F).
  2. Rikta ett kakan med pergamentpapper och häll över ett tunt lager sesamfrön. Placera kakan i ugnen.
  3. Kontrollera dem var 5: e minut och skaka brickan så att de kommer att rosta jämnt.
  4. Ta ur ugnen när sesamfrön börjar få lite ljusbrun färg.

Stovetop Toasting

  1. Värm en torr och ren stekpanna (du kan också använda en wok) över medium värme.
  2. Tillsätt sesamfrön och rör dig eller rör om med en träsked eller en värmesäker spatel.
  3. När sesamfrön börjar bli ljusgyllene i färg, ska du omedelbart avlägsna från kaminen.

Du kan hålla rostade sesamfrön i en torr, ren och lufttät burk när de är coola. Förvara burken vid rumstemperatur.

Användning av rostade frön

När du har rostat sesamfrön och fört ut all sin läckerhet, finns det oändliga sätt att använda dem. Den mest uppenbara är sprinklad i asiatiska rätter och beläggning sushi.

Men de är också underbara på grillade grönsaker, som en krispig toppning till sallader, blandas i ris eller ströts över fisk, kött eller kyckling.

De rostade fröna kan också göras till tahini. När de placeras i en mixer eller matberedare med lite olja, fröer de i en tjock pasta som är idealisk för att lägga till hemlagad hummus eller som en duggregn på falafel. Dessutom finns det många efterrätter och bröd som innehåller sesamfrön som en stjärna ingrediens.

Näringsfördelar

Sesamfrön kan vara små men de är ett kraftverk när det gäller hälsofördelar. Sesamfrön innehåller mycket höga nivåer av kvalitetsprotein och är höga i magnesium, vilket är fördelaktigt för vår hälsa på många sätt, inklusive förebyggande av diabetes. Magnesium har också visat sig sänka blodtrycket och hjälpa din andnings hälsa och förebygger astma.

Eftersom de är höga i fytosteroler, sämsfrön sänker dåligt kolesterol. (Svart sesam innehåller mycket högre nivåer av fytosteroler än vita sesamfrön.) De innehåller också höga zinknivåer, vilket är mycket bra för hud, hår och benhälsa. Sesamfrön är också höga i fiber så att konsumerar sesamfrön i din kost är ett bra sätt att öka din matsmältnings hälsa och kan också bidra till att lindra förstoppning.