Klassisk fransk tropisk Pates de Fruit

Tropiska pates de frukter gör för en oväntad utbrott av tropisk smak, speciellt när de ges som en vinterferie gåva. De intensivt fruktiga gelékakorna serveras i en mängd olika smaker som en del av de tretton desserterna de Noel på julafton, men de kan ätas när som helst som en utsökt godbit.

Denna ananas pate de frukt recept kan göras före tid och godis stashed bort i upp till en månad på en sval, torr plats, vilket ger den intensiva ananas smak tid att fördjupa. De gör utmärkta gåvor.

Vad du behöver

Hur man gör det

Hur man gör ananas mango pate de fruit, eller f ruitgelé :

Lätt olja en 8-tums med 8-tums fyrkantig pan. Linjera det ordentligt med pergament, längst ner och uppåt. Ställ panjen åt sidan för några ögonblick.

Puree ananasbitarna och mangostyckena i en matberedare tills den är mycket slät. Arbeta ananas genom en finmaskigt sikt, kassera eventuella extra fibrer och massa. Mät ut 1 kopp ananaspuré och häll den och 1 1/2 koppar granulat socker i en ren mellanstorlek och värm den över låg värme, omrör hela tiden för att lösa upp sockret.

Omhändertagna för att skydda dig från varm sockersprutning, bringa fruktblandningen att koka, omrör hela tiden för att undvika att svampa på botten tills den har förtjockats avsevärt. Blandningen görs när den registrerar 235F på en godistermometer, eller en liten del av den sitter fast på en sked som hålls upp och ner. Rör vätskepektinet i blandningen; Fortsätt omrörning försiktigt i 20 sekunder.

Häll den heta fruktpastaen i den beredda pannan och låt den sätta i kylskåpet i 3 timmar. Linjera en platt, ren yta med en stor bit av pergamentpapper och strö över pappret med granulerat socker. Torka ut de kylda pates de frukten på sugared pergamentet. Med hjälp av en kniv doppad i vatten, skär den kylda fruktpastaen till jämn 1-tums kvadrater, doppa kniven i vattnet ofta för att hålla kanterna på godiset snyggt och rent.

Rulla tropiska pates de frukt i extra socker och placera sedan färdiga godis i separata pergamentfält eller godispapper. Var noga med att hålla kakorna separerade, eftersom de kommer att hålla ihop. Förvara pates de frukter i upp till 4 veckor på en sval, torr plats.

Detta tropiska pates de fruktrecept gör 32 godisar.

Samma teknik kan användas för att göra andra färger med små prickar av matfärg för olika färger.

Dessa hemgjorda godis brister med färskplockad fruktfrukt och vackra, djupa juveltoner. Använd detta recept för att göra imponerande, handgjord godis för julklappar. Så extraordinära och iögonfallande, de är säker på att vara pratstund på efterrätt bordet eller presentutbyte.