Klassisk Creamy Coleslaw Without Mayonnaise

Tycker du att alla klassiska coleslaw recept behöver majonnäs? De gör det inte! Detta klassiska krämiga coleslaw recept använder lite grädde och maltvinäger för att klä den strimlade kålen. Maltvinäins sura natur förtjockar naturligtvis krämen till dressingliknande konsistens. Snabbt och lätt, det här receptet skapar en perfekt krämig slaw. Det är bra för din nästa bakgård grill eller potluck party. Coleslawen reser vackert och kan göras före tid.

Detta recept gör en väldigt lätt klädd coleslaw . För en jämnare krämigare version, dubbelklara dubbelt så mycket dressing och använd samma mängd grönsaker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en mycket stor skål, kombinera grädde, ättika, salt, peppar och selleri frö, om du använder.
  2. Klipp kålen i halva längden, ta av kärnan och skär kålen till mycket fina strimlor (du kan använda en mandolin om du har en, men en väldigt skarp kniv och en stadig hand fungerar bra). Tillsätt den strimlade kålen på förbandet.
  3. Skala och grilla morot, om du använder, och lägg till kål. Skaka rödkål och / eller rödlök, om du använder, och lägg till kål.
  1. Kasta slaw, lyft från botten av blandningen för att få dressingen till toppen. Fortsätt kasta slaw. Det kommer ta en stund att grundligt kombinera ingredienserna. Du vill att slawn ska vara helt belagd med den lilla mängden dressing.
  2. Smak och lägg till mer salt och peppar efter smak, om du vill. Kasta igen för att helt kombinera.
  3. För en crunchy slaw, servera omedelbart; för en något mjukare slaw täckning och kyla i minst 1 timme och upp till över natten. Kasta igen och servera.


Om du bara använder den gröna kålen kommer din slaw inte att vara väldigt färgstark. Genom att lägga till morot, rödkål och rödlök till grönkålen kommer din coleslaw att vara ljus med varierande färger. Var inte orolig om gräddesblandningen tar en rödaktig nyans, det här är helt enkelt från kålens och / eller röda lökens juice.

Även om denna klassiska coleslaw inte innehåller majonnäs, vill du följa några grundläggande riktlinjer för livsmedelssäkerhet om du planerar att servera den utomhus, speciellt på en varm sommardag. Undvik att lämna denna coleslaw och andra matvaror som kräver kylning, utomhus i varmt väder i mer än två timmar. Om du planerar att servera slaw utomhus i längre tid än två timmar, överväga att vila skålen med coleslaw över isen för att hålla den kyld och förhindra eventuell förstöring.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 72
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 143 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 6 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)