Vad är Poutine?

En äventyrsguide till en kanadensisk klassiker

Poutine är en fransk-kanadensisk klassiker som serveras över Kanada. Det är en riklig maträtt med pommes frites , färska ostkartor och brunsås . Det är berömt för sin "dag efter" härdande makt, och folkmassor av revelers kan hittas gräva i röret heta skålar av sakerna sent på kvällen eller senare nästa dag i Montreal och resten av Quebec, för att inte tala om många delar av Kanada och gränsstater i USA

Vad tycker om Poutine Taste?

Poutine kan vara galen läckra, vilket gör att du äter mer än din egentliga aptit någonsin skulle diktera - eller störande fet och märkligt smaklös Det är allt i beredningen. Färsktillagda frites kokta tills helt krispiga, knäckiga färskostkvarnar skurna i små bitar, och välsorterad gjord sallad kan komma ihop vackert, oavsett hur ojämn kombinationen kan låta vara oinitierade.

Den heta pommes frites och ångkokten smälter smutsigt på osten. i början äts de tre elementen tillsammans med varandra, men när du kommer längre in i skålen maler de mer och mer, förändrar varandras texturer och smaker under vägen.

Var kom Poutine från?

Legenden har det att poutine först sattes ihop på 1950-talet. Flera städer hävdar att det är födelseplatsen för denna älskade kanadensiska snack-meal-diner specialitet. En favoritversion sätter födelsen i Warwick 1957.

Berättelsen är att Fernand Lachance, på begäran av en lastbilschaufför som ville ha något varmt att gå, kombinerade varma franskfries och ostkvarmer och proklamerade "Ça va faire une maudite poutine!" eller, på engelska, "det kommer att göra en jävla röra!"

En sak är inte i tvivel: Poutine kommer från Quebec. När du tänker på det verkar allt uppenbart.

Uppvärmningsegenskapen hos en poutine är perfekt för de kyliga vintrarna som slog denna provins pommes frites äter den ödmjuka potatisen som växer så bra i delar av Quebec, liksom den franska traditionen med heta krispiga friter . De färska ostkropparna var så allmänt tillgängliga, eftersom franska kanadensarna höll på sig osttillverkande traditioner i Frankrike långt efter de inledande nybyggarna inrättade Nouvelle France. Och såklart är sålda saker en stolt tradition av franska kockar.

Vad som började i Quebec stod dock inte i Quebec. Lastbilschaufförer, som älskade den prisvärda näringspoutinen som gavs, började begära det från anläggningar utanför Quebecs gränser och slog fyllningsrätten med dem från sjöprovinserna längs Atlanten hela vägen till BC och Stillahavsområdet.

Var får man Poutine

Den som först gjorde poutine var och när, skålen har slagit rot i maträtter, casual och snabbmat kulinariska världen av Kanada.

Fine dining restauranger har kommit in på åtgärden också genom att klä den ödmjuka maträtten upp med anka confit, foie gras eller hummer. Andra ställen utnyttjar poutineens flexibla natur och gör majshundpoutiner, pepparpoutiner och poutiner gjorda i teman av etniska rätter.

Massor av platser erbjuder nu valfria ingredienser som olika typer av ost, olika såser och till och med söta potatisfries.

Om du råkar vara i Montreal, var noga med att kolla in den berömda poutinen på La Banquise.