Karibisk kycklingsås

Infusionerad med färgglada karibiska smaker, denna sås har en antydan av jerk komponenter som lägger till en kraftfull spark till grillad kyckling. Om serranoppar är för kryddiga, använd en mildare jalapeno. Om du är en kryddig peppar ätare, lägg till alltså 1 fröad habanero till såsen som din pepparbas. Njut av denna sås tjockt sladdad på dina favorit kycklingstycken eller ens använd på fläsk eller skaldjur.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Till en matberedare lägg till ananasbitar, lök, vitlök och fröna serranoppar. Blandningsblandning och lägg åt sidan.

2. Värm olivolja i mellanskockpanna och tillsätt puré. Var försiktig eftersom lök och paprika kan orsaka rök, så öppna ett fönster. Koka blandningen i 1-2 minuter, rör om ofta. Tillsätt ketchup, vinäger, örter och kryddor till kastrull. Låt såsen simma på medium-låg värme under 6-8 minuter. Ta bort från värme och låt blandningen svalna helt innan du använder.

3. Använd som marinade: Lägg kycklingstycken i en förslutbar plastpåse och häll blandningen överst. Försiktigt kasta till kappan, täppa på en plats i kylskåp fro 4-8 timmar. För hela kyckling eller större fjäderfä, använd en större påse eller djup bakfat. Marinera i 6-12 timmar.

4. Använd som en baste: Applicera sås på kyckling mot sista halvan av tillagningstiden. Baste några gånger.

5. Om du strängt vill använda det som en sås. Simmera blandningen på låg i 10-12 minuter, ta bort från värme, täck ett varmt. När kyckling har slutat grilla eller baka, servera med sås på sidan eller drizzled på toppen.