Sauteed Sweet Potatis

Dessa enkla och enkla, kokta sötpotatis med vitlök är en salig och salig (och vegan!) Hälsosamare (men lika utsökt!) Alternativ till traditionella oljebitar, pommes frites och godis åtfölja någon veggie burger eller smörgås till lunch eller för en snabb och enkel middag sida skålen.

Dessa sötpotatis är ett läckert vegetariskt recept att fungera som en maträtt med nästan vilken middag som helst. De är perfekta precis som de är med lite salt, peppar och vitlökspulver för kryddor, eller du kan försöka lägga till lite ingefära eller karrypulver till receptet på en kryddig liten vridning. Eller använd din egen favoritaffärsbeslagna kryddblandning, om du föredrar det. Också som de flesta kockar rekommenderar jag alltid att laga mat och krydda maten med havsalt eller koshersalt för en mycket bättre smak än traditionellt bordsalt.

Absolut alla jag någonsin har kokat dessa söta potatis för att älska dem och ber om receptet. De kan bara inte tro att de söta potatisens naturliga smaker parar med lite salt, vitlökspulver och oljolja är så bra! Söta potatis behöver verkligen mycket lite smakförbättring, men om du inte äter vegan, kan lite smör av god kvalitet smör vara trevligt ovanpå dessa sauterade sötpotatis, och om du äter vegan, försök med en vegansk margarin eller smör ersättning för extra smak.

Dessa veganska sauterade sötpotatis är lika läckra som söta potatisfries , men de absorberar mindre olja när de suger på kaminen ovanpå. Var noga med att skära ut dina söta potatisar fint och tunt och lika jämt som möjligt, så de lagar sig snabbt och relativt jämnt.

Detta recept är vegetarian, vegan och glutenfri.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först skära varje sötpotatis i myntformade runda bitar, ungefär 1/2 tum tjock. För större sötpotatis kanske du vill skära dessa myntformer i halv för att göra dem närmare bitar av bitar. Försök att se till att alla dina sötpotatis skärs i samma bredd så att de lagar sig relativt jämnt.
  2. När dina sötpotatis är skurna och färdiga, värms ett tunt skikt olivolja eller en annan bra kvalitetsolja i en stor stekpanna, stekpanna eller gjutjärnspanna och lägg ett skikt med sötpotatismyntskivor i oljan. Stänk potatisarna med salt, peppar, vitlök och valfri curry och ingefära om så önskas.
  1. Låt sötpotatis koka till lite mjuk, ca 3-5 minuter, sedan flipa, stänka den andra sidan med salt, peppar, vitlök och kryddor. Fortsätt laga dina sötpotatisskivor, tillsätt mer olja efter behov.

Håll dina sötpotatis varma i ugnen vid låg temperatur tills du är redo att servera om du inte njuter av dem genast.