Kosher Sephardic Poached Fish i Pepper Sauce Recept

Detta recept på Kosher Sephardic Poached Fish i Pepparsås är från Paula Shoyers "The New Passover Menu" (Sterling Epicure, 2015).

I sin senaste bok (Läs mer om det nedan , efter anvisningarna till receptet) har Shoyer recept med ett globalt tema som denna Sephardic (se nedan , för skillnaden mellan Sephardic och Ashkenazic kök) fiskrätt som kan tillverkas tre dagar i förväg.

"Detta recept från Limor Decter är mångsidigt och kan göras med vilken typ av vit fisk eller lax som helst. Du kan verkligen sparka upp kryddfaktorn genom att lägga till en matsked av köps-Harissa-sås eller lite mer chili-pulver, varm paprika eller rött pepparflingor om du vill. Denna maträtt kan också serveras som huvudrätt för lunch under påskhelgen, säger Shoyer.

Det finns ytterligare två recept från boken som är läckra, inklusive Kosher-lammgryta med aprikoser, päron och mintrecept och Kosher-glutenfria pistack och recept på jordgubbsruller .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär fisken i 2x5 tum (5x12 cm) långa bitar eller filéer kan klippas i längdriktningen i hälften. Avsätta.
  2. Värm oljan i en stor stekpanna med 2-tums (5 cm) sidor över medium-låg värme. Tillsätt vitlök och lök och koka i 5 minuter.
  3. Tillsätt röda, orange och gul paprika och laga mat i ytterligare 4 minuter. Rör i paprika, salt och svartpeppar efter smak. Rör i chilipulveret eller värmen. Tillsätt vattnet, öka värmen till medelhögt och koka upp det.
  1. Minska värmen till låg, placera fiskskivorna på vitlök, lök och paprika, täck och koka i 5 minuter. Använd en gaffel för att plocka upp några paprika och lök och placera dem ovanpå fiskskivorna.
  2. Täck och koka i ytterligare 5 minuter. Smaka sås och tillsätt mer salt om det behövs. Strö med cilantro och servera. Serveras varmt eller vid rumstemperatur.

Mer om Paula Shoyer

Paula Shoyer är en kosher mat expert som har skrivit "The Kosher Baker: Över 160 Mejerifria Recept från traditionell till trendig", "The Holiday Kosher Baker: Traditionella och nutida Holiday Desserts" bland annat och har delat många av hennes recept med mina läsare . För att lära känna mer om henne, besök www.thekosherbaker.com.

I sin senaste bok, "The New Passover Menu", tar Shoyer en ny titt på traditionella Påskuppskrifter genom att kombinera familjefavoriter med moderna, globalt inspirerade skapelser.

Skillnad mellan Sephardic och Ashkenazic Cuisine

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 338
Totalt fett 18 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 84 mg
Natrium 303 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 2 g
Protein 32 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)