Hur äter kött påverkar resurser och miljön

De globala effekterna av köttkonsumtionen slutar inte på land. Jordbruket kräver också vattenförbrukning, och djurodling är inget undantag. Djurproduktion förbrukar en mängd vatten som är ungefär lika med alla andra användningar av vatten i USA kombinerat.

Förutom korn, behöver djur vatten för att överleva och växa tills de slaktas. Ett pund nötkött kräver en ingång på ca 2500 gallons vatten, medan ett kilo soja kräver 250 liter vatten och ett pund vete endast 25 gallon.

Effekten av köttproduktion på resurser och miljö

Köttproduktionen är ineffektiv, eftersom den kräver konsumtion av en stor mängd resurser under många månader och år innan den blir en användbar livsmedelsprodukt. Med vattnet som används för att producera en enda hamburgare, kan du ta en lyxig dusch varje dag i två och en halv vecka.

Även EPA identifierar jordbruket som ett stort vattenförorenande ämne. Varför? Jordbruksbekämpningsmedel och nitrater som används i gödselmedel och gödsel sipprar in i vårt grundvatten och slipper så småningom ut i haven och skapar så kallade "dödzoner" (expansiva områden så giftiga att varken växt eller djurliv kan överleva) synlig från rymden på platser som Gulfen i Mexiko, där Mississippi slocknar ut i havet.

Förutom de kemikalier som används vid odling är oavsiktlig förorening genom kemiska utsläpp och gödningsdump en kontinuerlig källa till vattenförorening från foderlottor.

Gödseln som skapas från miljarder djur som dödas för mat måste gå någonstans, och ofta hamnar det i floder och strömmar och dödar miljontals fisk i ett fall.

Poängen

Att äta kött är ett slöseri med vatten och bidrar mycket till vattenförorening. Om du bryr dig om miljön och vill spara vatten, är det bästa sättet att minska ditt personliga köttintag genom att bli vegetarian eller, ännu bättre, vegan , och uppmuntra andra att göra detsamma.

> Källor

> US Environmental Protection Agency. 1984. Rapport till kongressen: Nonpoint Source Pollution i US Office of Water Program Operations, Water Planning Division. Washington, DC

> Merritt Frey, et al., Spills and Kills: Gödselförorening och USA: s boskapslösningar, rent vattennätverk, Izaak Walton League of America och Natural Resources Defense Council (augusti 2000)