Kål kilar med Cheddar Ostsås och Bacon

Denna kål gör en utsökt maträtt för nästan vilken måltid som helst. Kålen skärs i kilar, kokas och serveras sedan med en enkel cheddarostsås. Smulad, skarpt kokt bacon gör den perfekta garneringen för kålen.

För att ge osten lite rökig smak, ersätt en matsked eller två smöret med bacondrypningar.

Skålen är bra med eller utan bacon. Känn dig fri att avsluta med en sprinkling av paprika för färg och smak. Eller skiv lite ölbrunad skinka och strö över den. Carraway frön, persilja, vallmo frön och muskotmjölk går särskilt bra med kål.

Kål är en utmärkt skål för att servera tillsammans med corned beef, kielbasa eller browned korv (rökt eller friskt) eller skinka. Det gör också en smaskig sidrätter att gå med fläskkotletter eller en fläsksteg. Kål är en god sida att servera med kyckling också. Tillsätt potatismos, bakade potatis eller smördegudlar till en allvarligt utsökt måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ordna bacon i en stor stekpanna. placera stekpannan över medium låg värme. Koka baconet, vrid ofta, tills det är skarpt och brunt på båda sidor. Ta bort bacon till pappershanddukar för att tömma och sätt åt sidan.
  2. Klipp kålen i kilar och ordna kilarna i en stor kastrull. Tillsätt en liten mängd saltat vatten och lägg panjen över medelvärme. Täck pannan och koka kålen tills den är öm, eller i ca 10 minuter.
  1. Smälta smöret (eller del bacon-drypp) i en gryta över medelvärme. Rör i mjöl och torra senap; rör om att blanda väl. Koka, rör om i 1 minut. Lägg gradvis mjölken i roux under kontinuerlig omrörning. Fortsätt att laga, rör om tills såsen är tjock och jämn. tillsätt salt och peppar efter smak. Tillsätt ost till såsblandningen; värma tills det smälts.
  2. Ordna de dränerade kålkuggarna på en serveringsfat. Skedostsås över kilarna
  3. Krumma den reserverade bacon och strö över den över kålkilorna.

Expert tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 620
Totalt fett 41 g
Mättat fett 22 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 107 mg
Natrium 1,229 mg
kolhydrater 42 g
Kostfiber 10 g
Protein 25 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)